Şase baloane cu aer cald au aterizat forţat în Munţii Gurghiu. Cum au fost scăpate de sub control apararele de zbor aduse pentru o paradă

Şase baloane cu aer cald au aterizat forţat în Munţii Gurghiu. Cum au fost scăpate de sub control apararele de zbor aduse pentru o paradă

FOTO: Paradabaloanelor.ro

Salvamontiştii de la Serviciul Public Judeţean Salvamont-Mureş au fost alertaţi, vineri, 28 septembrie, după ce mai mulţi participanţi la Parada Baloanele cu Aer Cald fost nevoiţi să aterizeze forţat în Munţii Gurghiu.

La scurt timp după ce s-a dat startul, organizatorii Paradei Baloanelor cu Aer Cald de la Câmpul Cetăţii (judeţul Mureş) au fost anunţaţi că opt baloane au fost purtate de curenţii puternici de aer în zona montană. Şase dintre acestea au aterizat într-o zonă greu accesibilă şi nu au putut fi localizate într-o primă fază din cauza lipsei semnalului, astfel că au fost alertaţi salvamontiştii.
 
Mai multe echipe au pornit în căutarea celor pierduţi, iar în scurt timp a fost restabilit contactul cu aceştia. Astfel, până în jurul orei 15.00, salvamontiştii au reuşit să-i găsească pe toţi participanţii care s-au rătăcit în zona montană.
Niciun participant nu a fost rănit, astfel că Parada Baloanele cu Aer Cald, competiţie internaţională care a debutat vineri la Câmpul Cetăţii, va fi reluată duminică, dacă vremea o va permite.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: