Începe săptămâna jazz-ului studenţesc la Târgu-Mureş

Începe săptămâna jazz-ului studenţesc la Târgu-Mureş

Studenţii universităţilor de muzică din ţară şi străinătate se întrec la Târgu-Mureş

Casa de Cultură a Studenţilor organizează în această săptămână Festivalul Internaţional Studenţesc de Jazz, în clubul Jazz&Blues din Târgu-Mureş. Cu alte cuvinte, pe mureşeni îi aşteaptă o săptămână plină cu muzică de calitate în clubul de pe strada Sinaia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Festivalul, ajuns la ediţia a cincea, se desfăşoară cu scopul de a îmbunătăţi relaţiile studenţilor şi profesorilor diferitelor academii de muzică, respectiv de a oferi studenţilor muzicieni şansa de afirmare, iar în cele din urmă, activizarea vieţii studenţilor şi iubitorilor de jazz din Târgu-Mureş.

Programul evenimentului este alcătuit din două părţi, şi anume din programul concurs al studenţilor-muzicieni şi din concertele formaţiilor invitate, profesioniste în domeniul muzicii jazz. Performanţa studenţilor înscrişi la concurs va fi evaluată şi anul acesta de un juriu profesionist, în rândul căruia, de data aceasta, se numără Alex Man (chitarist de jazz), Boros Zoltán (compozitor, regizor de filme şi redactor televiziune), Florian Lungu (critic de jazz), Sárik Péter (pianist şi compozitor de jazz) şi Virgil Mihaiu (jazzolog, profesor de estetica jazzului la Academia „Gheorghe-Dima” din Cluj-Napoca şi performer de jazz-poety).

Programul concurs al studenţilor va fi urmat în fiecare seară de câte un concert ale formaţiilor Tasi Nóra & The Guys, Tess & The Vagabonds, Myrtill & The Swinguistique, Mario & The Teachers şi Bega Blues Band.

Serile de festival încep de la ora 17.00, iar tichetele de intrare pot fi cumpărate numai la intrarea în clubul Jazz&Blues. Biletele pentru întreg festivalul costă 35 de lei, în timp ce membrii Studcard beneficiază de o reducere de 10 lei din preţul total. Biletele pentru o zi de festival costă 15 lei, în timp ce cu Studcard se oferă o reducere de 5 lei din preţul total. Pentru rezervări de mese sau de scaune, organizatorii pun la dispoziţia celor interesaţi numărul de telefon 0724 400-322.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: