Încep tratativele pentru deszăpezirea drumurilor mureșene

Încep tratativele pentru deszăpezirea drumurilor mureșene

CJ Mureș va organiza licitații pentru întreținerea drumurilor din județ

Consiliul Județean Mureș vrea să se asigure că în următorii ani nu vom mai avea probleme legate de înzăpeziri. În acest sens, instituția încearcă să obțină un contract pe o perioadă de patru ani, scopul fiind acela de întreținere a drumurilor pe timp de iarnă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Consilierii județeni din Mureș și-au propus să îi scape în următoarele ierni, pe șoferi, de griji, după căderea primilor fulgi de nea. Aceștia vor demara o licitație pentru întreținerea și deszăpezirea pe timp de iarnă a drumurilor mureșene, iar suma care se învârte în jurul acestor operațiuni se situează undeva între 5,6 milioane de lei și 25,4 milioane de lei, înțelegerile cu diversele societăți comerciale contractate urmând să acopere lucrări pentru 42 de drumuri județene. În plus, contractele se vor derula pe o perioadă de patru ani, astfel încât consilierii să scape de grija deszăpezirii drumurilor din județ pe o perioadă mai lungă de timp.

Mureşenii care pornesc iarna la volan pe drumurile din judeţ vor putea afla din timp care este starea carosabilului şi ce rute să evite. Acest lucru va fi posibil deoarece atât la nivelul Serviciului de Drumuri Naţionale cât şi la nivelul Consiliului Judeţean vor fi înfiinţate Comandamente de Iarnă, unde funcţionarii vor răspunde non stop la telefoanele de urgenţă. La nivel de judeţ vor fi constituite Comandamente de Iarnă, care de la ora 8.00 la 16.00 vor funcționa în sediul CJ, apoi de la 16.00 până a doua zi, la ora 8.00, vor funcționa cu ajutorul angajaţilor de la Dispeceratul Permanent al Serviciul de Pază.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările