Încă un urs a fost lovit mortal de o maşină. Animalul s-a deplasat câţiva kilometri de la locul accidentului până a murit

Încă un urs a fost lovit mortal de o maşină. Animalul s-a deplasat câţiva kilometri de la locul accidentului până a murit

Cel mai şocant caz a avut loc în Harghita, când un urs a fost lăsat să agonizeze aproape o zi la locul accidentului, ulterior fiind împuşcat, foto captură video

Un urs a fost lovit sâmbătă de o maşină pe un drum din judeţul Mureş. Animalul a plecat din locul în care a fost lovit, dar a fost găsit mort la câţiva kilometri. Este al cincilea caz în care un urs este implicat într-o coliziune cu un autovehicul în luna noiembrie.

„Imediat am declanşat procedura pe care am aprobat-o în asemenea cazuri. Într-un timp foarte scurt echipajul de Poliţie din zonă s-a deplasat acolo şi mi-a confirmat cazul”, a spus prefectul judeţului Mureş, Mircea Duşa, pentru Mediafax. Acesta a precizat că incidentul a avut loc în localitatea Suseni.
 
Poliţiştii i-au spus prefectului că ursul lovit nu a mai fost găsit la locul accidentului. Ulterior, autorităţile au găsit animalul mort, la câţiva kilometri distanţă. Ursul mort a fost preluat de paznicii de vânătoare din zonă.
 
Ultimul caz de urs lovit de o maşină în judeţul Mureş s-a înregistrat în urmă cu o săptămână, în localitatea Găieşti, când primele informaţii arătau că animalul a murit, însă reprezentanţii Prefecturii Mureş au constatat că era viu. 
 
 
Anterior, un alt urs fusese lovit mortal de o maşină, în comuna Ghindaru din judeţul Mureş.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: