Încă un edil penal. Primarul din Târgu-Mureş, trimis în judecată de DNA. Va fi cercetat în libertate

Încă un edil penal. Primarul din Târgu-Mureş, trimis în judecată de DNA. Va fi cercetat în libertate

Dorin Florea  FOTO Adevărul

Primarul oraşului Târgu-Mureş, Dorin Florea, a fost trimis vineri, 16 septembrie, în judecată în stare de libertate pentru infracţiunea de abuz în serviciu. Alături de ei, procurorii DNA au trimis în judecată pe secretarul municipiului, Maria Cioban, pentru participarea la abuz de serviciu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Procurorii DNA Târgu-Mureş susţin că Dorin Florea, în calitatea de primar, şi-a încălcat atribuţiile de serviciu în cursul anului 2008 prin întocmirea şi semnarea unei expuneri de motive în urma căreia Consiliu Local a adoptat, în regim de urgenţă, deşi situaţia nu o impunea, o propunere de atribuire, cu titlu gratuit către o asociaţie sportivă, a unui teren în suprafaţă de 20.400 de metri pătraţi, situat în Târgu-Mureş.

„Ca urmare a acestui demers, la data de la data de 25 septembrie 2008, Consiliul Local a adoptat hotărârea respectivă, prin votul a 19 consilieri locali, la determinarea edilului şi fără ca aceştia să cunoască caracterul nelegal al acelei propuneri.
Hotărârea respectivă, după adoptare, a fost contrasemnată  - fiindu-i astfel acordată viza de legalitate fără de care nu putea produce efecte juridice - de către secretarul municipiului, inculpata Cioban Maria.
Ulterior, asociaţia sportivă beneficiară a terenului - care nu se încadra în niciuna din categoriile de persoane juridice fără scop lucrativ precizate în legea administraţiei publice şi nici nu deţinea statutul de utilitate publică pentru a putea beneficia de folosinţa gratuită a unui astfel de bun - a închiriat terenul respectiv unei alte entităţi sportive, obţinând foloase materiale în sumă de 2.563.041,86 lei.
Pentru folosirea acelui teren, asociaţia sportivă ar fi trebuit să plătească o redevenţă anuală calculată conform prevederilor legale, în funcţie de categoria bunului concesionat/închiriat, astfel că prin faptele susmenţionate bugetul municipiului Tîrgu Mureş a fost prejudiciat cu suma de 1.182.520 lei“, se arată în comunicatul DNA.

Potrivit acestei instituţii, până acum, Primăria Târgu-Mureş nu s-a constituit parte civilă în procesul penal. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Mureş.

Mai puteţi citi:

Dosarul Loteria - Intralot. Sorin Constantinescu, audiat la DNA: „Când am fost la Loteria Română am făcut o grămadă de plângeri şi sesizări”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: