35 de turişti, dintre care 16 copii, au rămas blocaţi în Munţii Gurghiu

35 de turişti, dintre care 16 copii, au rămas blocaţi în Munţii Gurghiu

Salvamontişti în drum spre o intervenţie FOTO News.ro

Salvamontiştii din judeţul Mureş au intervenit duminică după-amiază pentru salvarea a 35 de turişti, printre care şi 16 copii, blocaţi în Munţii Gurghiu. Ei nu au mai reuşit să coboare din cauza depunerii unui strat de gheaţă peste stratul de zăpadă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Salvamontiştii i-au coborât pe turişti în siguranţă pe corzi, nicio persoană nefiind rănită.

Cei 35 de turişti, printre care s-au numărat şi 16 copii, nu au mai reuşit să coboare de pe munte din cauza gheţii depuse peste stratul de zăpadă. Niciunul dintre turişti nu era echipat corespunzător, spun salvamontiştii.

"În zona respectivă s-a depus un strat de gheaţă pe versanţi, deplasarea în siguranţă a turiştilor impunând folosirea de colţari şi piolet, dar aceste echipamente lipsesc din echipamentul grupului. Echipa de intervenţie, formată din şase salvatori montani din cadrul Salvamont Mureş ,a decis să coboare persoanele aflate în dificultate cu tehnici de corzi”, spun reprezentanţii Salvamont.

Toate cele 35 de persoane au fost coborâte în siguranţă de către salvamontişti, niciun turist nefiind rănit. Reprezentanţii Salvamont au precizat că toţi turiştii sunt în stare bună şi îşi pot continua drumul spre casă cu maşinile personale.

citeste totul despre: