15 persoane sunt audiate dupa percheziţiile de ieri! Gruparea specializată în evaziune fiscală era controlată de mai mulţi sirieni

15 persoane sunt audiate dupa percheziţiile de ieri! Gruparea specializată în evaziune fiscală era controlată de mai mulţi sirieni

Gruparea infracţională acţiona în mai multe judeţe FOTO: arhivă

Aproape 40 de locuinţe din judeţele Mureş, Bistriţa, Sălaj şi Bihor au fost percheziţionate de poliţişti, jandarmi şi inspectori ai compartimentului Antifrauda.

Ştiri pe aceeaşi temă

     Însoţiţi de procurorii DIICOT, oamenii legii au descins in mai multe locuri în acelaşi timp. Anchetatorii au avut în vizor o reţea specializată în evaziune fiscală şi spălare de bani. Cercetările au dovedit că totul a început în anul 2012, de la trei societăţi comerciale comandate de mai mulţi sirieni şi „care ar fi aprovizionat mai multe firme cu marfă achiziţionată din spaţiul intracomunitar, prin interpunerea altor societăţi comerciale din judeţul Bistriţa-Năsăud. Aceste societăţi ar fi înregistrat achiziţiile din spaţiul intracomunitar şi ar fi emis facturi către firmele deţinute de cetăţenii sirieni, documente care erau înregistrate în evidenţa contabilă a beneficiarilor reali” se arată în comunicatul Poliţiei Române. „Ulterior, societăţile interpuse nu ar fi plătit T.V.A. - ul aferent vânzărilor fictive către societăţile deţinute de cetăţenii sirieni, ajungând să acumuleze datorii semnificative către bugetul de stat, motiv pentru care au fost aduse în stare de insolvenţă de către administratorii de fapt”.
  

Cercetările continuă

„Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş efectuează cercetări într-o cauză penală complexă ce vizează desfăşurarea unor activităţi de evaziune fiscală în domeniul comerţului cu legume şi fructe, în care sunt implicate circa 10 persoane fizice şi mai multe persoane juridice” a declarat prim-procurorul Aurelian Ardelean.

citeşte şi:

Firme din Bistriţa-Năsăud, folosite de sirieni pentru evaziune fiscală şi spălare de bani

Fost poliţist din Tăşnad, capul reţelei de spălare de bani destructurată de DIICOT
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: