10.000 de puieţi sunt plantaţi astăzi la Tăureni în cadrul campaniei ”Plantăm fapte bune în România”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Puieţii sunt plantaţi astăzi la Tâureni, în cadrul campaniei ”Plantăm fapte bune”
Puieţii sunt plantaţi astăzi la Tâureni, în cadrul campaniei ”Plantăm fapte bune”

Chiar dacă vremea pare să nu ţină cu membrii ”comunităţii” plantatorilor de fapte bune din Mureş, întrucât de aseară plouă încontinuu în judeţ, 10.000 de puieţi sunt pregătiţi pentru a fi plantaţi în apropiere de localitatea Tâureni.

Peste o sută de mureşeni participă la ediţia 2013 a Campaniei ”Plantăm fapte bune”, al cărui scop este acela de a rezolva, pas cu pas, problema despăduririlor din România.  Plantatorii de fapte bune au studiat situaţia fondului forestier din România, practicile pădurarilor şi ale autorităţilor din domeniu şi în fiecare an desfăşoară acţiuni de plantare, primăvara devreme şi toamna târziu, completate cu acţiuni de îngrijire a copăceilor, vara.

Este pentru a treia oară când campania de plantare a puieţilor este organizată în judeţul nostru. Anul trecut, tot la Tăureni, au fost plantaţi aproape 6.000 de puieţi. Terenul ales de organizatori a fost acoperit în totalitate cu puieţi de paltin, gorun şi mojdrean, banii necesari pentru cumpărarea acestor puieţi fiind obţinuţi din sponsorizări. În 2011, aproximativ 2.500 de persoane s-au implicat pentru plantarea a 46.200 puieţi, în patru judeţe ale ţării.

Iniţiativa Plantăm fapte bune în România a pornit în 2011 şi a strâns până acum peste 4850 de adepţi care îşi doresc să petreacă timp în aer liber, să ajute o comunitate, să cunoască alţi oameni, pentru că viaţa la oraş îi tine departe de natură sau pentru că îşi doresc să lase ceva în urmă copiilor. Voluntarii locuiesc în comunele sau oraşele lângă care plantează, în reşedinţele de judeţ sau provin din localităţi apropiate. Anul acesta, nouă judeţe participă la campanie, urmând să fie plantaţi peste 100.000 de puieţi pe o suprafaţă de 17 hectare de terenuri agricole degradate, terenuri care alunecă sau sunt afectate de fenomenul de deşertificare.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite