Început de an universitar cu proteste la Târgu Mureş. Studenţii de la UMF sunt nemulţumiţi că trebuie să se vaccineze ori să se testeze săptămânal

Început de an universitar cu proteste la Târgu Mureş. Studenţii de la UMF sunt nemulţumiţi că trebuie să se vaccineze ori să se testeze săptămânal

Pentru a participa fizic la cursuri, dar şi pentru a păşi în spitale, studenţii de la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş sunt nevoiţi să se vaccineze ori să se testeze săptămânal. Studenţii nu sunt de acord cu măsura luată de conducerea facultăţii, considerându-o discriminatorie, iar de aceea ceremonia de deschidere a noului an s-a transformat rapid într-un protest.

Mărturia camionagiului în TIR-ul căruia a intrat o şoferiţă de 21 de ani: Privea undeva în jos, nu a ridicat privirea

Mărturia camionagiului în TIR-ul căruia a intrat o şoferiţă de 21 de ani: Privea undeva în jos, nu a ridicat privirea

O tânără în vârstă de 21 de ani, şoferiţă începătoare, şi-a pierdut viaţa, luni seară, pe 26 iulie, pe DJ 151D, între localităţile Ilieni şi Nicoleşti din Mureş, după un cumplit accident rutier pe care l-a provocat. Şoferul TIR-ului implicat în accident a povestit că înaintea accidentului a observat că tânăra privea în jos şi nu a ridicat deloc privirea.

„Este nevoie de tine pentru a face bine!”  Sloganul farmaciei spune tot despre conceptul în jurul căruia a luat naştere această idee: "Este nevoie de tine pentru a face bine!", altfel spus este nevoie de ajutorul oferit de fiecare dintre noi pentru a ajuta cât mai multe cazuri sociale, fiecare pacient ne ajută să ne atingem obiectivele sociale.

luna trecuta · comentarii (1)

Nu sunt fatalist şi nici anti-naţionalist. Consider că avem o ţară foarte frumoasă, cu locuri unice, locuită mai ales de oameni buni şi harnici. Totuşi, de dragul patriotismului nu pot accepta să fiu buzunărit de cei care cred că tocmai au inventat „taxa de fraier”, percepută celor ce preferă să-şi facă vacanţele în România.

acum 2 luni · comentarii (126)

În urmă cu câteva zile vă anunţam că trupele americane se vor retrage rapid şi din Irak, singura necunoscută fiind termenul limită al prezenţei trupelor combatante care avea să fie stabilit la întâlnirea de la Washington între preşedintele Biden şi prim-ministrul Mustafa al-Kadhemi.

acum 2 luni · comentarii (53)

Având în vedere faptul că suntem în plin sezon estival, ca un început de lună „a lui cuptor”, gândul mă duce la un film de comedie intitulat „Atenţie la pana de vultur”, cu îndrăgitul actorul Bud Spencer, ce joacă rolul unui aventurier şi care face echipă cu un indian Girolamo (Amidou) ce supravieţuiesc în Vestul Sălbatic.

acum 2 luni · comentarii (1)

Conform sondajelor de opinii anterioare (IRES), situaţia opţiunilor de vot ar fi acum: PSD-36%, PNL-28%, AUR-14%, USR PLUS-11%. După un an şi jumătate de conducere liberală, cu doi lideri: Ludovic Orban şi Florin Cîţu, aici suntem. Dacă nu se schimbă nimic în conducerea liberală, apariţia unui nou lider carismatic şi care să recâştige încrederea electoratului, alegerile din 2024, inclusiv cele prezidenţiale, vor fi dominate de PSD-AUR.

acum 2 luni · comentarii (23)

Reacţiile la proiectul „România Educată” au fost inegale – pendulând între „foarte necesar” şi „platonic”. Având în vedere gradul mare de abstracţie al proiectului şi miza sa de termen lung, e cumva firesc să fie aşa, pentru că instrumentul cu care poţi măsura eficienţa „României Educate” mai are de aşteptat: de la remodelarea sistemului până la rezultatele produse asupra elevilor va trece ceva vreme.

acum 2 luni · comentarii (6)

În plină discuţie extrem de serioasă şi înverşunată pe tema „sindromului Havana“ provocat de un atac cu instalaţii cu microunde asupra unor agenţi CIA şi diplomaţi la Havana şi Viena, vă propun, fiindcă e vacanţă, două poveşti la fel de interesante deoarece arată că, în afara programelor militare clasice, mai există şi cele pentru arme non-letale, extrem de diversificate şi complexe, răspuns direct pentru o piaţă în continuă creştere.

acum 2 luni · comentarii (10)

O.Ş.P. Să începem cu anii de formare. Aţi absolvit Universitatea de Muzică din Bucureşti şi aţi debutat cu rolul Schaunard din „La Bohème” de Giacomo Puccini la Opera Naţională Română Cluj-Napoca, în anul 1990. Care sunt personalităţile artistice care v-au modelat cariera artistică în primii ani?

acum 2 luni · comentarii (0)

Interviu cu Lucian Bădîrcea, Director general Iri Travel: „Cele mai solicitate staţiuni de pe litoralul românesc sunt Mamaia, Eforie Nord, Neptun, Venus, Jupiter şi Saturn. Litoralul bulgăresc atrage cei mai mulţi turişti în Nisipurile de Aur, Albena, Sunny Beach, Nessebar şi Obzor.”

acum 2 luni · comentarii (5)

În România e deja comună aşteptarea ca rapoartele altor state şi organizaţii internaţionale despre performanţa instituţiilor locale să fie critice sau foarte critice. Există mai multe motive care deja au banalizat o astfel de aşteptare.

acum 2 luni · comentarii (26)

Aşa s-ar putea rezuma Ceremonia în care s-a anunţat palmaresul Festivalului de la Cannes, din 2021. După defilarea, adică parada modei, de pe covorul roşu, fireşte eco, unde au predominat rochiile albe, de mare, de vacanţă - nu mai suntem în luna mai, cea mai elegantă fiind jurata, vedetă la Tarantino şi în Concertul lui Radu Mihăileanu: Melanie Laurent-, a început dezastrul.

acum 2 luni · comentarii (2)

După premiul pentru scurtul de la Cinéfondation al Carinei-Gabriela Daşoveanu: „Prin oraş circulă scurte poveşti de dragoste”, la secţiunea Un Certain Regard, Teodora Ana Mihai a cucerit juriul prezidat de exigenta Andrea Arnold care i-a acordat premiul pentru îndrăzneală, devenit în engleză cel pentru curaj, pentru provocatorul „La Civil”.

acum 2 luni · comentarii (0)
Modifică Setările