FOTO Casa memorială Avram Iancu din Târgu Mureş, mâzgălită cu o inscripţie cu conotaţii triviale, care se încheie cu urarea „Trăiască Ungaria” 9

Casa memorială Avram Iancu din Târgu Mureş a fost mâzgălită de persoane necunoscute cu o inscripţie "cu conotaţii triviale" care se încheie cu urarea "Trăiască Ungaria", atrage atenţia deputatul Marius Paşcan. El cere autorităţilor să înceapă cercetări pentru a stabili cine este autorul, dar şi să comunice rezultatul anchetei într-un caz similar, de anul trecut.

FOTO Casa memorială Avram Iancu din Târgu Mureş, mâzgălită cu o inscripţie cu conotaţii triviale, care se încheie cu urarea „Trăiască Ungaria” Vezi comentarii 9

Un şofer care a condus beat şi a provocat un accident cu trei victime a fost achitat în instanţă. Cum a pierdut Poliţia procesul din cauza probei de sânge

Un şofer care a condus beat şi a provocat un accident cu trei victime a fost achitat în instanţă. Cum a pierdut Poliţia procesul din cauza probei de sânge

Judecătoria Sfântu Gheorghe a dat o soluţie de achitare în cazul unui bărbat trimis în judecată pentru conducere sub influenţa alcoolului, deşi individul chiar s-a urcat la volan beat şi a provocat un accident cu victime. Şoferul a fost testat şi cu etilotestul, şi prin prelevarea unei probe biologice, recoltate la trei ore de la accident. În ambele cazuri a rezultat că a băut zdravăn. Totuşi, a scăpat pe considerente de procedură.

Un nevăzător a creat o aplicaţie care controlează calculatorul prin telefon. „Am vrut s-o scot de ziua dizabilităţii, dar dizabilitatea nu mi-a permis“

Un nevăzător a creat o aplicaţie care controlează calculatorul prin telefon. „Am vrut s-o scot de ziua dizabilităţii, dar dizabilitatea nu mi-a permis“

Ştefan Moisei, un programator nevăzător în vârstă de 27 de ani, a creat o aplicaţie gratuită pentru cei ce nu văd şi prin care controlează computerul personal de la distanţă prin telefon. „Am vrut s-o scot, simbolic, de ziua dizabilităţii, dar dizabilitatea nu mi-a permis“, scrie acesta pe o reţea socială.

Reportaj The New York Times despre urşii din Transilvania. Localnic: Vreţi să-i vedeţi ca pe nişte cerşetori cotrobăind prin gunoaie sau ca pe regi ai Carpaţilor?

Reportaj The New York Times despre urşii din Transilvania. Localnic: Vreţi să-i vedeţi ca pe nişte cerşetori cotrobăind prin gunoaie sau ca pe regi ai Carpaţilor?

„Într-un oraş din Transilvania, urşii şi oamenii se ciocnesc la coşul de gunoi“, aşa începe un reportaj publicat sâmbătă, 24 noiembrie, în The New York Times.  Vorbeşte despre relaţiile oamenilor din Băile Tuşnad cu urşii şi oferă cazuri concrete de curioşi care vin special să vadă marile carnivore pe viu, de localnici răniţi de urs şi de vânători care îşi spun ofurile.

Directorul unui fond de vânătoare din Harghita acuză că este împiedicat să împuşte urşi: „Motivul este politic: nu se doreşte să se piardă alegători“

Directorul unui fond de
vânătoare din
Harghita acuză că este împiedicat să împuşte urşi:
„Motivul este politic: nu se doreşte să se piardă alegători“

Directorul unei asociaţii de vânători şi pescari sportivi din judeţul Harghita, Benke Jozsef, totodată responsabil AJVPS pe judeţele Harghita, Covansa şi Mureş, susţine că situaţia din teren cere o recoltare preventivă a urşilor, întrucât animalele intră tot mai des în gospodăriile oamenilor. Alţii consideră că împuşcarea nu e singura variantă şi vin cu soluţii.

Cum a scăpat de amendă o tânără sancţionată de Poliţia Locală Odorheiu Secuiesc pentru un filmuleţ postat pe Facebook

Cum a scăpat de amendă o tânără sancţionată de Poliţia Locală Odorheiu Secuiesc pentru un filmuleţ postat pe Facebook

Poliţia Locală Odorheiu Secuiesc a pierdut procesul cu o tânără din localitate care a cerut în instanţă anularea amenzii de 800 de lei aplicată de instituţie pentru distribuirea pe Facebook a unui filmuleţ cu agenţi locali ai Poliţiei, postare care ar fi provocat scandal şi ar fi adus atingere imaginii instituţiei. Decizia, pronunţată de Tribunalul Harghita, la un an de la postarea femeii, este definitivă.

Libertatea de exprimare nu înseamnă a-ţi da cu părerea oricum, peste tot şi despre orice. Mai trebuie lăsat loc îndoielii, mai trebuie, din când în când, să te aşezi smerit sub semnul întrebării, să-ţi inventariezi riguros lucrurile ştiute şi, mai ales, cele neştiute. Nu te poţi închega neobosit în siguranţa de sine, nu poţi escalada ostentativ şarpanta omniscienţei, difuzând, în stânga şi-n dreapta, „opinii“.

acum 1 an · comentarii (80)

La insistenţele şi la presiunile pe faţă ale Băncii Mondiale, ale FMI şi ale Bruxelles-ului, guvernul a început în august 2012 să pună în practică prevederile faimoasei legi 109 (OUG, mai precis spus) privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice. Care lege 109, tot la insistenţele şi la presiunile pe faţă venite din străinătate, fusese adoptată cu un an mai înainte.

acum 1 an · comentarii (1)

Începutul de an 2018 ne arată tot mai mult alunecarea lumii aşa cum o ştim de la normativismul minimal al dreptului internaţional şi respectarea regulilor angajării spre un joc tot mai periculos de Mare Putere, la realismul dur şi pur în care ambiţiile şi revizionismul Rusiei lui Putin converg cu apariţia

acum 1 an · comentarii (30)

„Ca iniţiator al Alianţei pentru o Românie Curată şi expert în bună guvernare pentru mai multe instituţii europene îmi exprim stupoarea că a trecut deja o săptămînă de la aceste declaraţii publice fără să existe un parcurs explicit şi transparent de investigare a lor. În Germania, şeful serviciului secret ar fi demisionat deja, pînă la lămurirea situaţiei, cînd ar putea demisiona cei care l-au acuzat, dacă acuzaţia se dovedeşte falsă.“

acum 1 an · comentarii (2)

Fără explicaţii şi dezbatere, fără un studiu de impact şi simulări, fără consultarea celor care lucrează în şcoli şi inspectorate,  guvernul a decis modificarea radicală a metodologiei de finanţare a şcolilor. Ordonanţa de Urgenţă nr. 90/2017 din 6 decembrie 2017 privind unele măsuri fiscal-bugetare, modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea unor termene, spune:

acum 1 an · comentarii (8)

Iulie, august, septembrie, octombrie, noiembrie, decembrie, ianuarie. Cele şapte luni ale Executivului Mihai Tudose vor rămâne în istorie ca o perioadă invizibilă, lipsită de transparenţă, aşa cum a fost întreaga carieră politică a celui care a condus guvernul în această perioadă.

acum 1 an · comentarii (4)

La 73 de ani de la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial şi la peste 60 de ani  de la fondarea Comunităţii Economice Europene, precursoarea actualei UE, memoria războiului persistă în conştiinţa oamenilor. Această temă este utilizată adesea ca argument în dezbateri politice fără nicio legătură cu marea conflagraţie mondială.

acum 1 an · comentarii (31)

PSD este cel mai mare pericol al momentului pentru România. Un partid disperat să supravieţuiască încearcă să acapareze total România în speranţa că asta este singura lui soluţie pentru a nu dispărea în neant. Adevărata doctrină a acestui monstru politic este conservaţionismul. Nu e doar frica de puşcărie, e frica de irelevanţă, teama de deconectare de la resurse şi groaza în faţa unei lumi pe care nu o înţelege.

acum 1 an · comentarii (71)

Observ că, în lipsa altor subiecte, unii jurnalişti sau analişti, chiar cu o anumită experienţă în domeniu, continuă să îl pună la zid pe preşedintele Klaus Iohannis pentru decizia de a o fi acceptat - pretind ei - din egoism, din comoditate, în urma unor calcule politice în structurarea cărora prioritare ar fi fost propriile  planuri de carieră, pe doamna Viorica Vasilica Dăncilă în calitate de premier desemnat al României.

acum 1 an · comentarii (52)

Ecaterina Andronescu este un monument de nesimţire când spune că protestele de stradă prejudiciază imaginea României, că pot da senzaţia de ţară neguvernabilă. Cum poate să spună aşa ceva reprezentantul unei majorităţi care şi-a schimbat trei guverne într-un singur an? Nu ştiu dacă doamna e ruptă total de realitate sau doar recită sloganuri de la partid, dar să-i acordăm prezumţia de bună-credinţă şi să-i mai explicăm o dată ce se întâmplă.

acum 1 an · comentarii (97)

Finanţarea per elev introdusă de Legea 1/2011 a fost gândită la pachet cu ample măsuri de descentralizare. Consiliile de administraţie ale şcolilor ar fi putut decide angajări, ar fi putut organiza concursuri, inclusiv concursul de director de şcoală. Ceea ce, evident, nu li s-a permis. În materie de resurse umane, şcolile trebuie să lucreze cu profesori „repartizaţi”.

acum 1 an · comentarii (1)
Postari Recente