Zece milioane de lei pentru campusul de la Bârseşti

Zece milioane de lei pentru campusul de la Bârseşti

Lucrările sunt abandonate din anul 2009

Campusul şcolar de la Bârseşti ar putea fi finalizat cu fonduri europene. Investiţia a început în anul 2008, dar a fost abandonată după un an de la începerea lucrărilor din cauza lipsei banilor.

Primăria  Târgu-Jiu a întocmit un proiect prin care doreşte să obţină bani de la Uniunea Europeană pentru a termina lucrările. Suma necesară se ridică la aproximativ 100 miliarde de lei vechi. 
Proiectul campusului şcolar de la Bârseşti constă în realizarea unei noi clădiri pentru Liceul Agricol, un internat, o cantină, un bloc de garsoniere pentru profesori şi o sală de sport. Investiţia a început printr-un program finanţat de Ministerul Educaţiei. 
 
Proiectul a fost întocmit şi depus
 
Conducerea Primăriei Târgu Jiu speră să primească fondurile necesare finalizării investiţiei de la Uniunea Europeană. „Acum am făcut demersuri prin Programul Operaţional 2013, pentru că a apărut această oportunitate, am depus documentaţia şi aşteptăm toate fazele până la încheierea contractului. Suma pe care am solicitat-o se ridică la aproximativ 100 miliarde lei vechi“, a spus Raul Chiriac, şeful Serviciului de Investiţii din cadrul Primăriei. 
 
Doar 30% la trei dintre obiectivele campusului, realizate
 
Cu banii alocaţi la începutul investiţiei, 15 miliarde de lei, s-au realizat doar 30 la sută la trei dintre obiectivele campusului. Elevii care învaţă la Liceul Agricol de la Bârseşti sunt nevoiţi să desfăşoare orele de educaţie fizică într-o sală de sport improvizată într-o clasă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: