VIDEO Viitură de peste 3 metri la Novaci. 70 de familii vor fi evacuate

VIDEO Viitură de peste 3 metri la Novaci. 70 de familii vor fi evacuate

Mai multe persoane au rămas blocate

70 de familii din oraşul Novaci vor fi evacuate, după ce râul Gilort a ieşit din matcă. Oamenii s-au urcat chiar şi în podurile caselor din cauza viiturii de peste trei metri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sute de localnici din oraşul Novaci sunt în pericol, după ce râul Gilort a ieşit din matcă. Viitura este foarte puternică, astfel încât autorităţile au dispus evacuarea oamenilor. Apa a ajuns până la acoperişul caselor. Un elicopter al MAI va ajunge la faţa locului pentru salvarea oamenilor rămaşi blocaţi în podurile sau pe acoperişurile caselor. Apa ajunge la o înălţime de trei-patru metri. Mai multe case au fost distruse, iar zeci de maşini au fost luate de ape.

La faţa locului se află şi prefectul de Gorj, Alin Văcaru, iar primarul oraşului Novaci şi-a întrerupt concediul. Situaţia este critică în zonă. Familiile evacuate vor fi adăpostite in internatul liceului şi in sala de sport, iar, daca va fi nevoie, şi în spitalul din localitate. În Novaci a fost instituit Cod Roşu.

Salvamontiştii acţionează pentru salvarea oamenilor surprinşi de viitoră. „Intrăm cu costume de scafandru sau neopren“, a spus Sabin Cornoiu, şeful Serviciului Salvamont Gorj.

Patru persoane, suprinse de viitură

Situaţia este gravă şi în comuna Bengeşti Ciocadia, aflată în apropierea Novaciului. Apa râului Gilort a suprins patru localnici care se aflau cu animalele la păscut. Oamenii au fost înconjuraţi de ape şi a fost nevoie de intervenţia salvamontiştilor pentru salvarea lor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările