VIDEO Ce a păţit un tenor român în timpul unui concert. „Atunci când ai voce şi talent, nici nu mai contează că microfoanele nu funcţionează“

VIDEO Ce a păţit un tenor român în timpul unui concert. „Atunci când ai voce şi talent, nici nu mai contează că microfoanele nu funcţionează“

Tenorul Alin Stoica a fost aplaudat frenetic de publicul prezent la concertul de la Sala Palatului FOTO: Facebook/ Alin Stoica

Tenorul Alin Stoica a susţinut luni, 17 decembrie, un concert pe scena Sălii Palatului. La un moment dat, microfonul nu a mai funcţionat, dar artistul a reuşit să făcă faţă acestei situaţii neplăcute cu vocea sa puternică. Spectactorii au apreciat prestaţia tenorului.

Întâmplarea a fost postată pe Facebook de către Grigoriu George.
„Atunci când ai voce şi talent, nici nu mai contează că microfoanele nu functionează. Dovada: tenorul Alin Stoica, care timp de aproape două minute a acoperit întreaga orchestra «Johann Strauss Ensemble». Accidentul de luni seara, de pe scena Sălii Palatului, tocmai ne-a arătat de ce artistul nostru a obţinut premiul „Luciano Pavarotti“. 
 
Momentul a fost gustat din plin de spectactori, care au apludat frenetic. Mai mult decât atât, dirijorul i-a propus lui Alin Stoica să mai cânte o dată piesa. 
 

Distins cu Premiul Special „Luciano Pavarotti“

 
Alin Stoica este tenor al Operei Naţionale Bucureşti. Anul trecut, artistul a primit trei premii importante la Concursul Internaţional pentru Tinerii Artişti Lirici din cadrul Sarzana Opera Festival: premiul al II-lea al podiumului oficial, însoţit de o Bursă de Studiu în valoare de 3000 de euro, Premiul Special al Publicului „Vota la Voce” şi Premiul Special “Luciano Pavarotti”, oferit chiar de către soţia celebrului tenor, Nicoletta Mantovani. O recunoaştere a calităţilor sale deosebite, tenorul român a urcat pe scena concertului omagial cu ocazia împlinirii a zece ani de la dispariţia lui Luciano Pavarotti, care a avut loc în luna septembrie a anului trecut la Arena di Verona. 
 

„Nici nu ştiam unde este nota Do pe portativ“

 
Într-un interviu acordat pentru adevarul.ro, Alin Stoica mărturisea că a început târziu să studieze muzica şi că la vârsta de 14 ani nu cunoştea notele: „Până în clasa a opta am fost pasionat de mate si de info. La 14 ani nici nu ştiam unde este nota Do pe portativ. Întâmplarea a făcut ca într-o iarnă cântând colinde pe la rude, naşa mea să „bănuiască” că aş avea voce. Aşa am ajuns să fiu ascultat de doamna profesoară de canto Cristina Măgureanu. Dânsa mi-a spus: „Şi dacă s-ar dărâma Colegiul Dinu Lipatti tu, Alin, trebuie să faci muzica”. Când am vazut-o atât de determinată am decis să urmez cursurile Colegiului Naţional de Arte Dinu Lipatti. Muzica m-a ajutat să depăşesc pierderea atât de timpurie a mamei mele (pe când aveam 6 ani), să mă deschid către lume şi către oameni, să-mi înving suferinţa şi să-mi umplu imensul gol sufletesc“.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările