VIDEO Nicu Covaci a format un Phoenix junior. Toboşarul are 16 ani, iar chitaristul are 14 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Phoenix a cântat la Târgu Jiu de Ziua Naţională
Phoenix a cântat la Târgu Jiu de Ziua Naţională

Legendara trupă rock Pheonix a susţinut un concert în municipiul Târgu Jiu de Ziua Naţională a României. Formaţia este complet schimbată, în noua formulă regăsindu-se doi componenţi minori, toboşarul, în vârstă de 16 ani, şi chitaristul, de 14 ani.

Piaţa Prefecturii, din Târgu Jiu, a fost arhiplină la concertul trupei Phoenix. Printre melodiile care au fost cântate s-au numărat celebrele hituri „Fata verde“, „Mica Ţiganiada“ sau „Vremuri“. Dintre cei doi membrii au trupei care nu sunt majori, doar unul a urcat pe scenă. Este vorba de toboşarul de 16 ani. 

Nicu Covaci, fondatorul formaţiei, a participat, înainte de concert, la vernisajul unei expoziţii de fotografie şi a prezentat noua formulă a trupei: 

„Vreau să vă prezint o formaţie nouă. Pheonixul este blestemat să renască, dar pentru asta trebuie să ardă, pentru că renaşte din propria cenuşă. Prin Phoenix au trecut trecut vreo 45 de oameni în 55 de ani. Cei care au văzut ce eforturi şi sacrificii se cer şi-au împachetat bagajele şi au plecat. Unii au stat o jumătate de an, alţii un an, altul doi sau trei. Nu am dat pe nimeni afară. Îmi place tineretul talentat al ţării pe care îl sprijin cât se poate ca să nu ajungem nişte handicapaţi. Muzica s-a industrializat, foloseşte un timp scurt, după care este dată de-o parte. (...) În general, formaţia are şase oameni, dar mulţi sunt foarte tineri. Toboşarul are 16 ani, însă l-am luat să se pregătească de la 14 ani. Mai este un chitarist care are 14 ani, pe care l-am luat de la 12 ani. Sunt extraordinari. Am avut un chitarist în vârstă de 17 ani, iar acum este în Londra şi studiază. A sărit peste liceu şi a fost primit direct la facultate pentru că a cântat cu Pheonix. Este o mândrie pentru mine“.

Cluburi pentru tineri

Nicu Covaci a spus că intenţionează să deschidă cluburi destinare tinerilor în Bucureşti şi Spania: „Mi-am propus să-i sprijinim. O să fac şi un centru adecvat în Bucureşti, dar şi în Spania îmi doresc să deschid un club, pentru că acolo trăiesc două milioane de români. Aş vrea să se organizeze cursuri de pictură şi de muzică tradiţională“. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite