VIDEO A început deszăpezirea celui mai înalt drum din România. Stratul de zăpadă atinge patru metri

VIDEO A început deszăpezirea celui mai înalt drum din România. Stratul de zăpadă atinge patru metri

Drumarii vor să deschidă circulaţia până la vacanţa de Paşte

Lucrările de deszăpezire ale celui mai înalt drum din ţară au început de astăzi. În unele zone, zăpada depăşeşte o grosime de patru metri. Lucrătorii Secţiei Drumurilor Naţionale Târgu Jiu speră ca până la vacanţa de Paşte să se poată circula pe tot tronsonul.

 
„Angajaţii Secţiei de Drumuri Naţionale Târgu Jiu acţionează începând de astăzi pe DN 67C, tronsonul Rânca - Obârşia Lotrului, pentru a îndepărta zăpada de pe suprafaţa carosabilă. Intervenţia este dificilă din cauza stratului de zăpadă tasat care depăşeşte în unele zone înălţimea de patru metri. Autofrezele nu pot acţiona în aceste zone, deoarece exista riscul deteriorarii lor. 
Din acest motiv sunt folosite încărcătoarele frontale pentru indepartarea cantităţilor de zăpadă depuse pe partea carosabilă, iar autofrezele vor interveni doar acolo unde este posibil.
Se fac eforturi ca sectorul de drum cuprins între Rânca şi Vârful Păpuşa să fie deschis până la minivacanţa de Paşte“, se arată într-o postare de pe pagina de Facebook a Secţiei Drumurilor Naţionale Târgu Jiu. 
În acest moment se circulă pe următoarele tronsoane din  Transalpina: Novaci - Rânca, Sebeş (judeţul Alba) - Obârşia Lotrului (judeţul Vâlcea) 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: