Aproximativ 6.000 de mineri şi energeticieni au ieşit în stradă în Târgu Jiu: „Mergem să protestăm la Bucureşti dacă ni se taie salariile“

Aproximativ 6.000 de mineri şi energeticieni au ieşit în stradă în Târgu Jiu: „Mergem să protestăm la Bucureşti dacă ni se taie salariile“

Aproximativ 6000 de mineri şi energeticieni au protestat la Târgu Jiu

Aproximativ 6000 de mineri şi energeticieni au protestat astăzi, în Piaţa Prefecturii din municipiului Târgu Jiu, împotriva conducerii Complexului Energetic Oltenia (CEO) şi a intenţiei de reducere a salariilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Protestatarii au scandat împotriva managerului privat al CEO, Laurenţiu Ciurel, dar şi la adresa primului ministru Victor Ponta. «Jos Ciurel» şi «Jos Ponta» au strigat cel mai frecvent cei adunaţi în Piaţa Prefecturii.
 „Nu e normal ca cineva să spună acum câteva luni că totul e miere şi lapte şi acum este un dezastru la CEO. Este inadmisibil aşa ceva“, a spus un lider de sindicat.

 
Un alt reprezentant al angajaţilor CEO a spus că, dacă nu se va renunţa la intenţia de reducere a salariilor, minerii şi energeticienii vor merge să protesteze în Bucureşti. „Strigătul dumneavoastră trebuie să se audă până la Bucureşti. Această energie pe bază de cărbune trebuie să continue. Guvernul trebuie să ne bage în seamă“.
 
 
„Primul ministru a venit în Gorj şi ne-a spus că a salvat şandramaua. Jos Ponta! Victor Ponta nu uita, CEO nu e şandrama!“, le-a spus manifestanţilor un alt lider de sindicat. «Ponta este mitoman, nu are sânge de oltean!», au mai scandal cei prezenţi în Piaţa Prefecturii.
   
 
„Au venit cu noul contract colectiv de muncă şi nu suntem mulţumiţi. Ei au condiţii, iar noi ne târâm cu vechile maşini. Nu avem condiţii, nu avem echipamente de lucru. Dar ei au condiţii bune de lucru“, a spus unul dintre participanţii la protest. 
Noi ne vrem drepturile noastre. Din anul 2008 nu ni s-a mai pus nimic la salarii. Să lase măcar salariile aşa cum sunt. Să vină ei în locul nostru şi să lucreze în nămol până la genenuchi ca să ducă pâinea copiilor. Spun că nu au bani, dar sponsorizează echipele de fotbal, de baschert şi de handbal. Acolo de ce nu taie. Ciurel se duce la meciurile de baschet, dar la noi în mocirlă nu vine“, şi-a strigat năduful un alt protestatar. 
 

 
La mitingul de la Târgu Jiu au participat angajaţii CEO din judeţele Gorj Dolj şi Mehedinţi. La protest a fost prezent şi preşedintele Federaţiei sindicale UNIVERS, Adolf Mureşan, precum şi  liderul Sindicatului „Muntele“ din Valea Jiului, Petre Nica. Protestul s-a desfăşurat fără incidente deosebite, între orele 17.00 şi 18,30.  
 
 
Complexul Energetic Oltenia cuprinde termocentralele Turceni şi Rovinari, Işalniţa şi Craiova, precum şi mai multe cariere din Gorj, Vâlcea şi Mehedinţi. Aproximativ 18.000 de angajaţi lucrează în cadrul CEO.
 
citeste totul despre: