VIDEO Documentarul „Acasă la Brancuşi” a câştigat marele premiu la Festivalul Internaţional de film etnografic de la Zlatna

VIDEO Documentarul „Acasă la Brancuşi” a câştigat marele premiu la Festivalul Internaţional de film etnografic de la Zlatna

Acasă la Brâncuşi a fost regizat de Radu Tora

Filmul de prezentare al judeţului Gorj, „Acasa la Brancuşi”, a câştigat marele premiu pentru cel mai bun film din competiţie, la Festivalul International de film etnografic de la Zlatna, judeţul Alba.

 
Filmul documentar a fost realizat de Casa de producţie „Sfinx Film“, iar regia îi aparţine lui Radu Tora. La festivalul de la Zlatna au participat 35 de filme din opt ţări de pe trei continente. Preşedintele juriului a fost cunoscutul actor Dorel Vişan.
Sabin Cornoiu, şeful Serviciului Public Salvamont Gorj, a fost la Zlatna pentru a ridica premiul oferit. Acesta a spus că 60 de firme au fost înscrise în total la festival: „Am fost acolo să ridic premiul. Am primit trofeul şi diploma de la Dorel Vişan. Am fost felicitaţi. Toată lumea a fost încântată de film. A venit şi regizorul Radu Tora. Joi, vineri şi sâmbătă au fost vizionările, iar sâmbătă au fost anunţaţi câştigătorii. Au fost 60 de filme înscrise la concurs, din care 35 au fost acceptate pentru jurizare. Pentru noi a fost o confirmare a faptului că filmul pe care l-am realizat se ridică la un nivel bun al calităţii.
 

Filmul a fost lansat în acest an

 
Filmul de prezentare al judeţului Gorj, „Acasă la Brâncuşi" este realizat de Consiliul Judetean şi Serviciul Public Judeţean Salvamont Gorj. Documentarul a fost lansat în acest an, la împlinirea a 139 de ani de la naşterea marelui sculptor Constantin Brâncuşi. Filmul are o durată de 36 de minute, timp în care sunt prezentate cele mai frumoase locuri din Gorj, cum ar fi: Transalpina, Rânca, Peşterile Muierii şi Polovragi, Ansamblul „Calea Eroilor“, precum şi renumitele mănăstirie de la Tismana, Polovragi şi Lainici. 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: