VIDEO Circulaţia într-o intersecţie cu sens giratoriu, blocată de protestul #şieu al şoferilor

VIDEO Circulaţia într-o intersecţie cu sens giratoriu, blocată de protestul #şieu al şoferilor

Circulaţia s-a blocat în intersecţia cu sens giratoriu

Un tânăr din Târgu Jiu a iniţiat protestul #şîeu într-o intersecţie cu sens giratoriu din municipiul Târgu Jiu. Şi alţi şoferi s-au alăturat protestului, iar circulaţia a fost blocată pentru câteva minute

Protestul a avut loc în intersecţia cu sens giratoriu cu drumul de centură, care nu este dat în folosinţă, astfel încât pe acesta nu se poate circula. 
Lucian Budulan a oprit maşina chiar în sensul giratoriu la ora 15,00, şi a început să claxoneze, pentru faptul că drumul ocolitor nu a fost finalizat şi că infrastructura rutieră din judeţul Gorj nu este modernizată. Un şofer de TIR s-a alăturat protestului. La un moment dat, şi un taximetrist a oprit şi a participat la protest. Circulaţia în sensul giratoriu s-a blocat, în final, pentru că şi alţi şoferi s-au oprit în trafic şi au început să claxoneze. 
 

Contractul pentru construcţia variantei de ocolire a fost reziliat

 
Contractul pentru construcţia variantei de ocolire a municipiului Târgu Jiu a fost reziliat în toamna anului trecut. De lucrări s-a ocupat firma italiană Collini Lavori SPA. Lucrările de construcţie au început în anul 2014 şi trebuia să se finalizeze, conform contractului, într-un termen de doi ani. Valoarea contractului a fost de 150 milioane de lei fără TVA, iar drumul are o lungime de 20 de kilometri. 
   
Ion Tudor, şeful Secţiei Drumurilor Naţionale Târgu Jiu, a spus că licitaţia pentru desemnarea unui nou constructor s-a reluat: „Este foarte bine că s-a făcut acest protest şi că s-a tras un semnal de alarmă, dar era bine dacă se trăgea un semnal de alarmă şi cu privire la piedicile puse în instanţă cu procesele pe care le avem şi care stopează desfăşurarea lucrărilor. Procedurile de licitaţie s-au reluat şi în scurt timp va fi desemnat un nou constructor care va relua lucrările“.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: