VIDEO Peste 1.000 de persoane au participat la o precesiune religioasă în municipiul Târgu Jiu

VIDEO Peste 1.000 de persoane au participat la o precesiune religioasă în municipiul Târgu Jiu

Icoana Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena a fost dusă în Piaţa Prefecturii de un alai de preoţi

Peste o mie de persoane au participat la o procesiune relgioasă care a avut loc luni seara, în zina centrală a municipiului Târgu Jiu.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Icoana cu Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena a fost scoasă din biserica de pe strada Victoriei şi a fost dusă de către un alai format din aproximativ 200 de preoţi şi 1.000 de persoane în Piaţa Prefecturii. 
 
Ceremonia a avut loc cu ocazia Zilelor Municipiului Târgu Jiu, care au început astăzi. Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena sunt ocrotitorii municipiului Târgu Jiu.

Alaiul a pornit din zona intersecţiei cu sens giratoriu de la Magazinul Parângu, după care deplasare a continuat pe bulevardul Constantin Brâncuşi, după care s-a oprit în Piaţa Prefecturii. 
 
 
 Poliţiştii locali au îmbrăcat hainele de paradă şi s-au deplasat cu făclii aprinse alături de soborul numeros de preoţi. De asemenea, şi Fanfara Armonia a fost prezentă la manifestări.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: