Viaţă grea pentru funcţionarii unei primării din Gorj, după ce edilul le-a impus să respecte programul de lucru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Funcţionarii Primăriei comunei Bolboşi se plâng că sunt ca la puşcărie                                  FOTO: A.I.
Funcţionarii Primăriei comunei Bolboşi se plâng că sunt ca la puşcărie                                  FOTO: A.I.

Funcţionarii Primăriei comunei Bolboşi, din judeţul Gorj, se plâng că se simt ca la puşcărie sau ca o pasăre în colivie de când a venit noul primar, care le-a cerut să respecte programul de lucru de opt ore, în condiţiile în care mulţi dintre ei plecau acasă după cel mult patru ore de activitate.

„Ştiam aceste probleme din campania electorală. Mulţi localnici se plângeau de această situaţie. Adică veneau la ora 9.,00 la serviciu şi la 11,00-12,00 mergeau acasă să mănânce, dar nu se mai întorceau. Problemele sunt cu salariaţii mai în vârstă. Un domn se plângea către ceilalţi colegi că se simte ca o pasăre în colivie să stea la lucru de la 8.00 la 16.00, iar un alt funcţionar spunea că este ca în detenţie“, ne explică primarul Viorel Rotaru (PSD), care şi-a început mandatul în toamna anului trecut.

„Din cei 15 salariaţi erau doar trei-patru la lucru“

Mai mult decât atât, unii funcţionari care se apropie de vârsta de pensionare vor să se retragă din activitate.

„Sunt câţiva salariaţi care se află în pragul pensionării şi care au început să îşi întocmească dosarul de pensionare. Eu le-am făcut şi propunerea de a le reduce contractul de muncă de la normă întreagă la parţială, dacă vor să stea 3-4 ore pe zi la serviciu. Erau multe situaţii în care veneau cetăţenii la Primărie ca să îşi plătească impozitele sau solicitau eliberarea unei adeverinţe şi nu găseau pe nimeni. Adică din cei 15 salariaţi erau doar 3-4 la lucru, care motivau că ei nu sunt cu ştampila“, mai explică primarul comunei Bolboşi.

bolbosi

Acum, angajaţii Primăriei Bolboşi trebuie să semneze condica de prezenţă, chiar dacă acest lucru îi nemulţumeşte. „Cea mai mare parte a salariaţilor s-au conformat. Mai sunt  probleme cam cu  5% dintre ei. Acum, există o condică de prezenţă şi nu mai pot să plece cum vor“, a precizat primarul comunei gorjene.

Şi beneficiarii de ajutor social au fost obligaţi să vină la lucru

Viorel Rotaru le-a impus şi localnicilor care beneficiază de ajutor social să îşi efectueze orele de muncă în folosul comunităţii: „Le-am explicat că nu este o ruşine să strângă hârtii şi alte deşeuri. Le-am spus că stabilim o zi şi o să merg şi eu, alături de viceprimar, împreună cu ei să strângem gunoaiele, să vedem cine râde de mine. Nu cred că este o ruşine să tăiem vegetaţia, mărăcinii sau să facem curăţenie. Am văzut că sunt tot mai puţine persoane la ajutorul social“. Aproximativ 80 de persoane beneficiau înainte de ajutorul social, iar acum au rămas mai puţin de 60“.

Vă recomandăm să mai citiţi:

VIDEO Bărbatul care i-a înjurat şi umilit pe poliţişti a fost adus la audieri

Şeful Sanepid din Gorj, diagnosticat cu COVID-19, a murit în urma unui stop cardio-respirator, după ce sistemul electric al ambulanţei s-a defectat

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite