Vasile Moşoiu poate să-şi ia adio de la mandatul de primar

Vasile Moşoiu poate să-şi ia adio de la mandatul de primar

Vasile Moşoiu a fost condamnat definitiv

Primarul comunei Drăguţeşti, Vasile Moşoiu, poate să-şi ia adio de la primărie, după ce a pierdut definitiv procesul în care a fost judecat pentru conflict de interese.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Primarul Vasile Moşoiu a fost condamnat definitiv de către Curtea de Apel Craiova la un an de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese. Completul de judecată al instanţei doljene a respins ca nefondat apelul formulat de edilul şef împotriva sentinţei Judecătoriei Târgu Jiu din toamna anului trecut. De asemenea, Moşoiu nu mai are voie să ocupe funcţia de primar şi nici să candideze. Conform sentinţei Judecătoriei Târgu Jiu, Moşoiu nu mai are dreptul de a alege şi de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi, de asemenea, i se interzice dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat. 
 
Alegeri pentru un nou primar
 
În perioada următoare ar putea avea loc alegeri în comuna Drăguţeşi pentru funcţia de primar. Conducerea Prefecturii Gorj va lua act de hotărârea judecătorească, după care va emite un ordin. „Dacă este condamnat definitiv, probabil că vor fi luate măsurile prevăzute de Legea 215. Îşi poate pierde funcţia. Se pot organiza alegeri dacă perioada până la alegerile locale este mai mare de şase luni. Se va emite un ordin, după ce ni se va comunica sentinţa“,a spus precizat Sorin Arjoca, subprefectul judeţului Gorj. 
 
Teren vândut printr-un interpus
 
Primarul Vasile Moşoiu a fost trimis în judecată pentru conflict de interese. Acesta a vândut, în anul 2008, un teren în suprafaţă de 3.700 metri pătraţi unui localnic din Drăguţeşti, Alexandru Croce, pentru suma de 29.600 de euro. Câteva zile mai târziu, noul proprietar a vândut parcela cumpărată de la Moşoiu chiar Primăriei Drăguţeşti, cu suma de 22.000 de euro, pentru amplasarea staţiei de epurare a apei menajere din comună. Potrivit anchetatorilor, Croce a fost un simplu intermediar, pentru a ascunde că terenul a fost vândut de primarul Moşoiu administraţiei publice. Din vânzarea terenului către primărie, Moşoiu şi-ar fi achiziţionat un apartament în Bucureşti. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: