Un vameş maghiar şi-a dat demisia după un conflict violent în Vama Nădlac cu un cetăţean român VIDEO

Un vameş maghiar şi-a dat demisia după un conflict violent în Vama Nădlac cu un cetăţean român VIDEO

Vameşul maghiar l-a împins pe cetăţeanul român                                               Foto: Captură Video

Un vameş maghiar acuzat că a agresat un român aflat în vama Nădlac, în urmă cu doi ani, şi-a dat demisia în urma anchetei care a fost demarată.

Ştiri pe aceeaşi temă

Fănică Bordînc, din localitatea Baia de Aramă, judeţul Mehedinţi, a fost informat, în urmă cu câteva zile, de către Parchetul din localitatea de Szeged despre cercetarea care a fost demarată în legătură cu evenimentul din vamă. 

„În baza denunţului a urmat dispunerea cercetării, în cursul căreia agentul de poliţie Daniel Varga şi-a dat demisia“, arată autorităţile judiciare maghiare în informarea trimisă cetăţeanului român. 
 

„S-a făcut dreptate şi sunt mulţumit“

Fănică Bordînc este mulţumit de faptul că poliţistul a fost tras la răspundere: „S-a făcut dreptate şi sunt mulţumit. Nu am cerut daune sau altceva. Am fost contactat şi am fost audiaţi prin cameră, atât eu, cât şi soţia. Sunt mulţumit că acel poliţist nu se află mai în funcţie“. 
 

Vameşul care a demisionat l-a împins

 
Incidentul a avut loc în primăvara anului 2020, când punctele de trecere a frontierei erau foarte aglomerate, ca urmare a numărului mare de români care doreau să revină în ţară din cauza restricţiilor luate în toată Europa, pentru a reduce îmbolnăvirile de COVID-19.  Fănică Bordînc a venit, atunci, cu familia, soţia însărcinată şi copilul, din Belgia, unde lucra ca şofer de TIR. 

În Vama Nădlac, aşteptarea a durat mai bine de 20 de ore, iar coloana de maşini la intrarea în România se întindea pe mulţi kilometri. Pentru că erau mulţi şoferi indisciplinaţi care depăşeau coloana şi intrau în faţă, Fănică Bordînc a discutat cu ceilalţi şoferi şi a pus maşina pe contrasens ca să nu mai dea voie altor maşini să treacă. 

La un moment dat, din faţă au venit mai multe echipaje de vameşi maghiari, care au devenit nervoşi şi agresivi când au găsit maşina românului pusă pe contrasens. 

„Le-am explicat în engleză ce se întâmplă şi de ce am procedat în acest fel. Când a venit maşina de poliţie în dreptul meu, unul dintre vameşii maghiari a dat cu uşa în mine în mod intenţionat. Am reuşit să mă retrag puţin, pentru că altfel m-ar fi lovit mai rău peste picioare. Au sărit alţi doi vameşi din dubă, care vorbeau în maghiară. Altul a venit la mine şi mi-a dat peste mână şi m-a împins. Am reacţionat şi eu, firesc. A venit apoi altcineva care a vorbit mai frumos şi a încercat să calmeze lucrurile“, a povestit atunci românul. 
 
Vă recomandăm să citiţi şi 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările