Un cunoscut medic din Gorj despre cazul actorului Florin Busuioc: „Culegem ce am semănat“

Un cunoscut medic din Gorj despre cazul actorului Florin Busuioc: „Culegem ce am semănat“

Medicul Bogdan Niculescu

Bogdan Niculescu, şeful Secţiei de Ortopedie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu, trage un semnal de alarmă după cazul actorului Florin Busuioc. Acesta întreabă retoric ce s-ar fi întâmplat dacă Busu ar fi suferit infarctul într-un oraş unde nu există Cardiologie intervenţională.

Medicul Bogdan Niculescu susţine că investiţiile în sănătate trebuie să fie mult mai importante, pentru că secţii de Cardiologie intervenţională trebuie să existe pe tot teritoriul ţării, pentru ca toţi românii să beneficieze de acelaşi tratament: 

„Ne trezim acum că o persoană importantă trebuie operată de urgenţă în oraşul unde a avut loc nefericitul eveniment şi poate spitalul respectiv nu este pregătit pentru a trata respectiva afecţiune. Factorii decizionali care răspund de soarta sănătaţii ar trebui să ştie că atunci când are loc un accident grav sau un infarct miocardic nu mai e timp de transport la Viena sau Bucureşti cu toate intervenţiile la nivel inalt, aşa că vor fi operaţi acolo unde s-a produs accidentul, iar rezultatul va fi în funcţie de cât de mult au investit acolo sau cât de mult au organizat serviciul respectiv. Când am propus spre înfiinţare o secţie de Politraumatologie, acesta a fost scopul de a da o şansă celor care nu pot fi transportaţi. Acum culegem ce am semănat şi poate ne trezim la realitate să investim mai mult în sănătate. Dacă talentatul actor era într-un oraş unde nu exista Cardiologie intervenţională care ar fi fost soarta?...Putem fi oricare în această situaţie şi ar trebui să beneficiem de acelaşi tratament pe tot teritoriu României“.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: