A împuşcat cu o armă de vânătoare câinele vecinilor. Vânătorul are vârsta de 78 de ani

A împuşcat cu o armă de vânătoare câinele vecinilor. Vânătorul are vârsta de 78 de ani

Arma de vânătoare a fost confiscată

Un bătrân în vârstă de 78 de ani, din comuna gorjeană Hurezani, a împuşcat mortal câinele unui vecin. Bărbatul s-a ales cu dosar penal.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un echipaj de jandarmi care efectua serviciul de pază pe raza localităţii a depistat o persoană în vârstă de 78 ani care a făcut uz de armă letală fără drept, împuşcând un câine al unui vecin.

Btrânul a menţionat că a acţionat la rugămintea unui vecin care avea un câine bolnav. El a declarat că a împuşcat câinele pe un pod de acces deasupra unui curs de apă, ulterior aruncând leşul în apă. 

„La faţa locului s-au deplasat lucrători din cadrul compartimentului Prevenirea şi Combaterea Faptelor Antisociale care au întocmit actele de constatare sub aspectul săvârşirii faptei de ,,uz de armă letală fără drept”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 343 Cod Penal şi ,,uciderea animalelor fără drept”, faptă prevăzută de legea 205/2004 privind protecţia animalelor. Arma de vânătoare şi permisul de armă au fost ridicate şi predate împreună cu documentele întocmite la IPJ Gorj – Birou Arme“, se arată într-un comunicat al Jandarmeriei Gorj.
 
 
citeste totul despre: