Trafic de coşmar pe Transalpina, cea mai înaltă şosea din România. „Am parcurs doi kilometri într-o oră“

Trafic de coşmar pe Transalpina, cea mai înaltă şosea din România. „Am parcurs doi kilometri într-o oră“

Pe Transalpina s-a circulat bară la bară                                         Foto: https://www.facebook.com/miruta.ro/

Zona montană Rânca, din judeţul Gorj, a intrat în rândul staţiunilor aglomerate, deşi turiştii alegeau această destinaţie tocmai pentru a evita ambuteiajele de pe Valea Prahovei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Traficul a fost de coşmar, ieri, pe Transalpina, sectorul cuprins între Novaci şi Rânca. Turiştii care doreau să urce spre zona montană din munţii Parâng pentru a petrece weekend-ul, cât şi cei care coborau după petrecerea Revelionului au fost nevoiţi să aştepte ore bune în trafic. „Am parcurs doi kilometri în aproape o oră. Nu este posibil aşa ceva“, a spus unul dintre turişti. 
 

„E radiografia relevantă a faptului că ceva aici place nespus“

Radu Miruţă, care deţine o casă de vacanţă în Rânca, spune că staţiunea devine din an în an mai aglomerată, iar autorităţile nu au făcut nimic pentru dezvoltarea infrastructurii în interiorul staţiunii: „Vin aici de la 5 ani. Coada la intrare in staţiune în acest moment al anului este de la an la an mai lungă. Aceasta este radiografia relevantă a faptului că ceva aici place nespus. De 28 de ani, nici măcar o instituţie a României nu a ajutat acest colţ de rai, niciun parlamentar de Gorj, primari, prefecţi, preşedinţi de Consiliu Judeţean, secretari de stat din Gorj... niciunul! Eroii acestei zone sunt cei care, în ciuda tuturor lipsurilor edilitare rezistă, fac turism şi au putere să zâmbească oaspeţilor, chiar daca în spatele recepţiei sau al restaurantului au probleme majore cu apa, canalizarea, curentul, gunoiul, drumurile, controalele absurde“.
 
Aproximativ 7.000 de turişti au petrecut Revelionul în staţiunea montană Rânca.
 
 
Pe Transalpina se poate circula doar pe sectorul cuprins între Bengeşti Ciocadia şi Rânca. Porţiunea cuprinsă între Rânca şi Obârşia Lotrului este închisă circulaţiei din cauza zăpezii, drumul ajungând în această zonă la o altitudine de peste 2.000 de metri. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: