Târgu-Jiu: VIDEO ŞI FOTO/ Prima salină din Gorj, dotată cu generator de aerosoli salini achiziţionat din Estonia

Târgu-Jiu: VIDEO ŞI FOTO/ Prima salină din Gorj, dotată cu generator de aerosoli salini achiziţionat din Estonia

Salina a fost luată cu asalt de cei mici

Salina artificială s-a deschis astăzi, în municipiul Târgu-Jiu, în zona Gării şi este dotată cu generator de aerosoli salini, achiziţionat din Estonia cu 7000 de euro. Valoarea totală a proiectului se ridică la aproximativ 50.000 de euro, investitorul oferind pachete avanajoase tuturor persoanelor cu afecţiuni pulmonare. 

Ştiri pe aceeaşi temă

Prima salină artificială din Gorj s-a deschis astăzi, în municipiul Târgu-Jiu, pe strada Nicolae Titulescu. Ciprian (37) şi Odelia Tudoroiu (28) s-au gândit la acest proiect după ce băieţelul lor în vârstă de 4 ani a fost diagnosticat cu bronşită asmatiformă.

Cei doi erau nevoiţi să meargă cu Raoul frecvent la şedinţe la salinele naturale din ţară. „Cea mai apropiată de noi este mina de la Praid, până acolo trebuie parcursă o distanţă de 300 de kilometri. Era foarte greu să stăm câte zece zile cazaţi în hoteluri sau pensiuni, în condiţiile actuale de criză. Raoul are nevoie de tratament la salină din şase în şase luni. Din acest motiv m-am gândit să investesc într-o salină artificială chiar la noi în oraş. Aici se vor ţine şedinţe de haloterapie pentru persoanele cu afecţiuni pulmonare sau dermatologice“, a spus Ciprian Tudoroiu. Inima salinei este un generator de aerosoli salini care mărunţează şi se absoarbe uşor în tractul pulmonar.Pachete avantajoase la şedinţe


Camera desprinsă parcă din poveşti, învăluită în sare, creează în inima oraşului atmosfera unei cabane nordice, în care clienţii se pot trata de boli precum astmul, bronşita sau alergiile şi relaxa în acelaşi timp pe melodii ambientale. Sarea este adusă din mina Cacica din Suceava, având o puritate de 99 la sută. Investitorul va pune la dispoziţia celor care au probleme de sănătate pachete avantajoase. Astfel, o şedinţă de zece zile pentru un adult va costa 180 de lei. Doi adulţi şi un copil vor plăti o şedinţă de 45 de minute 48 de ron. Pensionarii şi studenţii vor beneficia de reducere. Clienţii fideli vor avea parte de reduceri la înoirea abonamentului.


„Voi veni cu fetiţa zilnic“


Târgujienii sunt de părere că proiectul este foarte bine-venit. „Abia aştptam o salină la noi în oraş. Fetiţa mea de trei ani şi opt luni s-a născut cu amigdalitele mărite. Nu aş vrea să o expun une operaţii. Medicii au recomandat şedinţe la salină naturală. Am fost cu ea la Praid dar este costisitor. Este o atmosferă frumoasă, fetiţa se joacă, iar eu mă relaxez“, a spus Ramona Balica, de 31 de ani.
Salina face parte din proiectul intitulat „Salina din oraş“, demarat la nivel naţional. La inaugurare a participat şi o tânără studentă la medicină, fiind prima din ţară care a investit într-o salină, la Timişoara. „Două asemenea saline au fost deschise în Timişoara şi Severin. Cea mai mare satisfacţie a mea este că mulţi dintre clienţii noştri din capitala Banatului nu mai ia medicamente, iar acum sunt sănătoşi. Şedinţele sunt contraindicate persoanelor cu febră, tuberculoză precum şi cele bolnave de cancer bronhopulmonar“, a declarat Alexandra Doru Pelivan.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările