Târgu-Jiu: Tinerii acuzaţi de trafic de droguri au cerut un nou termen în proces: „Am fost târât în această mocirlă de Cătălin Avramescu"

Târgu-Jiu: Tinerii acuzaţi de trafic de droguri au cerut un nou termen în proces: „Am fost târât în această mocirlă de Cătălin Avramescu

Foto: Constantin Gherghe

Declaraţia îi aparţine lui Constantin Gherghe, nepotul prim-procurorului Laura Gherghe. Acesta a făcut primele dezvăluiri despre scandalul în care este implicat. Motivul invocat de tinerii cu rude în magistratură a fost acela că nu şi-au angajat avocaţi care să-i reprezinte.

Ştiri pe aceeaşi temă

Silviu Mladin şi Constantin Gherghe, doi dintre cei trei tineri acuzaţi de trafic de heroină şi cocaină, au venit la Tribunalul Gorj cu două ore mai devreme decât erau programaţi. Îmbrăcat la patru ace, nepotul prim-procurorului Laura Gherghe, a vorbit în exclusivitate pentru Adevărul de Seară despre dosarul în care este implicat.

Precizez că am fost târât în această mocirlă de Cătălin Avramescu, care sfidează Înalta Curte şi nu se prezintă la proces. Ştiu că este la Bucureşti. Recunosc că am consumat şi am tras din două-trei ţigări, dar nicidecum să mă ocup eu de vânzarea drogurilor. Eu nu am nicio implicare cu ceilalţi tineri. Eu eram aici şi nu am nicio treabă. Doar am vorbit cu ei la telefon”, a declarat Constantin Gherghe.

Acesta şi-a ales abia astăzi un avocat, care să-l reprezinte în  proces. „Clientul meu este nevinovat  şi a cerut astăzi un nou termen pentru a pune la punct toate detaliile”, a declarat Cătălin Ulmet, avocatul lui Gherghe.

Silviu Mladin, celălalt inculpat, a invocat acelaşi motiv pentru acordarea unui nou termen.


Este prima înfăţişare şi o să cer un nou termen. E normal să am emoţii, fiind primul proces în care sunt implicat. Susţin în continuare că sunt nevinovat. Recunosc că am consumat, dar nu sunt traficant de droguri”, precizează Silviu Mladin, tânărul în vârstă de 29 de ani. Avramescu nu s-a prezentat la proces.

Cu rude în magistratură, dar fără avocaţi

Cătălin Avramescu şi Constantin Gherghe, au rude care ocupă pozitii înalte în sistemul de justiţie din judeţ.  Cătălin Avramescu este fiul judecătoarei Aurora Avramescu, de la Tribunalul Gorj, iar Constantin Gherghe, în varsta de 27 de ani, este nepotul prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, Laura Gherghe. Aceasta ocupă, din anul 2006, postul de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu. Ea a avansat treptat şi a câştigat concursul pentru postul de prim-procuror, fiind cunoscută ca o profesionistă. Laura Gherghe este, de curând, soţia celui mai bogat gorjean, Nicolae Sarcină. Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Gorj au declarat că asupra tinerilor s-au găsit droguri puternice şi substitute ale acestora. Cei trei au fost încătuşaţi la sfârşitul lunii octombrie a anului trecut, fiind eliberaţi în mai puţin de 24 de ore, cercetările efectuându-se în stare de libertate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările