Targu-Jiu: Sediul Bibliotecii pentru Copii stă să cadă

Targu-Jiu: Sediul Bibliotecii pentru Copii stă să cadă

Tinerii împrumută deocamdată cărţi tot din sediul aflat în Casa Vasile Moangă.

Lipsa unui spaţiu adecvat pentru instituţie poate duce la pierderea finanţării pentru dotarea cu echipamente IT.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mutarea Bibliotecii pentru Copii şi Tineret din Târgu-Jiu într-un nou sediu este în impas. Instituţia funcţionează de ani buni în Casa-monument istoric Vasile Moangă, dar clădirea este degradată, tencuiala stă să cadă, plouă prin tavan, geamurile nu se închid, scările din lemn sunt şubrede, iar iarna, apa trebuie oprită, pentru că instalaţiile sunt foarte vechi şi riscă să se spargă.

Consiliul Judeţean (CJ) a dat o hotărâre privind mutarea bibliotecii într-o clădire aparţinând Centrului Militar Judeţean Gorj, dar nu a fost pusă în aplicare. „Cei de la Centrul Militar nu vor să se mute, practic ignoră hotărârea Consiliului Judeţean, cu toate că au primit notificare în urmă cu trei luni. Noi nici măcar nu avem acces în curtea acestei instituţii“, spune directoarea Bibliotecii Judeţene, Alexandra Andrei.

Noul spaţiul nu a fost amenajat

Reprezentanţii Centrului Militar spun că alta este situaţia. „ Nu avem nimic împotrivă să ne mutăm, dar nu avem unde. Consiliul Judeţean a dat asigurări că va amenaja un spaţiu pentru a ne muta birourile, dar nu a făcut nimic în acest sens. În spaţiul pe care îl vom ceda bibliotecii lucrează 30 de oameni şi există un grup social, singurul din toată unitatea. Sediul în care ne vom muta trebuie izolat şi amenajat corespunzător“, spune comandantul Centrului Militar Judeţean Gorj, Constantin Ilie.  Clădirile care adăpostesc Centrul Militar sunt în subordinea Consiliului Judeţean. „Hotărârea dată se va pune în aplicare, iar amenajarea sediului o vom face în timp“, a dat asigurări preşedintele CJ Gorj, Ion Călinoiu. La bibliotecă vin zilnic aproximativ o sută de persoane, cu vârste începând de la doi ani.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările