Târgu-Jiu: Pietoni, atenţie cum circulaţi!

Târgu-Jiu: Pietoni, atenţie cum circulaţi!

Zeci de pietoni au fost victime ale accidentelor anul acesta

Poliţiştii gorjeni au luat măsuri pentru perioada de iarnă şi dau sfaturi pietonilor, pentru ca aceştia să nu ajungă victime ale unor accidente de circulaţie.

Vremea rece, zăpada şi poleiul, dar şi apropierea sărbătorilor de iarnă, vine cu recomandări pentru pietoni. Aceştia sunt sfătuiţi de poliţiştii gorjeni să traverseze drumurile publice numai prin locurile unde sunt indicatoare sau marcaje pentru trecerea pietonilor, iar, în lipsa acestora pe la colţul străzilor, după ce s-au asigurat că din ambele sensuri nu se apropie nici un autovehicul. „Îi sfătuim pe pietoni să aibă mare grijă în această perioadă, în sensul că nu trebuie să se angajeze în traversarea străzii în fugă, prin faţa sau prin spatele autovehiculelor staţionate ori a mijloacelor de transport în comun oprite în staţii, să respecte culorile semaforului electric şi să circule numai pe trotuare, iar în lipsa acestora pe potecile laterale ale drumului public. Vrem să ne luăm toate măsurile de prevenire a unor evenimente neplăcute în preajma sărbătorilor”, spune purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj, Daniel Tică. Acesta a mai precizat că sunt interzise deplasarile în grup pe partea carosabilă a drumurilor publice.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: