Târgu-Jiu: Tot mai mulţi străini sunt atraşi de Peştera Polovragi

Peste 8000 de vizitatori au intrat, în acest an, în galeriile Peşterii Polovragi, una dintre cele mai mari din România.

Ştiri pe aceeaşi temă

Peştera Polovragi, situată pe Cheile Olteţului, atrage turişti din toată lumea. De la deschiderea sezonului şi până acum, peste 8000 de vizitatori au trecut pragul peşterii. Printre aceştia s-au numărat francezi, americani, polonezi sau basarabeni. „Nu au venit în mod organizat, ci individual, cu maşini, rulote sau chiar cu motociclete. Unii erau în tranzit. Mă bucură faptul că a crescut calitatea turiştilor care vin la peşteră. Se practică un turism cultural şi natural“, spune Dumitru Hortopan, directorul Muzeului Judeţean Gorj, care se ocupă de administrarea Peşterii Polovragi. Biletul de intrare este de 2,4 lei pentru copii, elevi, studenţi şi pensionari şi de 4,8 lei pentru adulţi.

Custodele promite investiţii

Noul custode al ariei protejate Cheile Olteţului, care cuprinde şi Peştera Polovragi, promite o serie de investiţii menite să crească gradul de confort al vizitatorilor. „Intenţionează să monteze un nou sistem de iluminat, mai modern, pe bază de leduri, şi platforme şi rampe din inox pentru zonele mai greu accesibile“, spune Dumitru Hortopan. În urma acestor investiţii, biletul de intrare ar putea să crească.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările