Târgu-Jiu: Lacrimi, baloane şi rugăciune pentru copiii morţi înainte de vreme

Femeile care au trăit drama pierderii unui copilaş mult prea devreme sunt aşteptate să participe duminică la „Ziua mamelor de Îngeri“. Evenimentul este la a treia ediţie şi va avea loc în faţa Catedralei Sfinţii Voievozi, începând cu ora 17.30.

Părinţii prezenţi în Piaţa Prefecturii, din municipiul Târgu-Jiu, vor aprinde lumânări în amintirea micuţilor pe care i-au pierdut, vor rosti împreună rugăciunea „Tatăl nostrum“ şi vor înălţa baloane colorate spre cer. Baloanele umplute cu  heliu vor purta numele fiecarui suflet plecat prematur de langă cei dragi. Manifestarea va avea loc simultan în 14 oraşe din ţară şi este organizată de Asociaţia „Eternul Miracol, Materna Alinare"(EMMA), fondată de actriţa Bianca Brad. „În fiecare an încercăm, şi în acest mod, să oferim părinţilor care au trecut prin drama pierderii unui copil, suportul emoţional de care ştim că au nevoie, indiferent de circumstanţele care au marcat această tragedie. Acest eveniment are o semnificaţie aparte, în mod special pentru părinţii care au pierdut un copil înainte de naştere, momentul înălţării baloanelor simbolizând despărţirea de copilul pe care nu au apucat să-l vadă, să-l ţină în braţe, să-l cunoască“ a declarat Bianca Brad cea care a fondat organizaţia EMMA.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările