Târgu-Jiu: Inspectorii de muncă sunt şocaţi de cazul angajaţilor carbonizaţi la Peşteana: „Aşa ceva nu ne-a fost dat să vedem până acum”

Târgu-Jiu: Inspectorii de muncă sunt şocaţi de cazul angajaţilor carbonizaţi la Peşteana: „Aşa ceva nu ne-a fost dat să vedem până acum”

Rudele persoanelor decedate sunt în stare de şoc

Sudorii de la Petrom au fost făcuţi scrum în urma exploziei, fiind găsite doar rămăşiţe din trupurile acestora. Primele cercetări arată că muncitorii şi-au luat toate masurile de protecţie înainte de a suda conducta de petrol şi nimeni nu poate explica din ce cauză s-a produs deflagraţia.

Alexandru Tunaru, de 41 de ani, din Ţicleni şi Grigore Sterian, în vârstă de 45 de ani, veniseră să sudeze o conductă, însă, în urma lucrărilor, s-a produs o explozie care i-a aruncat în aer. Explozia de la conducta de petrol a avut loc ieri după-amiază. În urma accidentului de muncă, cei doi angajaţi ai Parcului Petrolier 3 Bâlteni, au fost găsiţi carbonizaţi. După ore în şir de cercetări, inspectorii de muncă au tras şi primele concluzii.


Era o echipă formată din patru lucrători. Aceştia au vrut să sudeze o conductă fisurată, care făcea legătura între Parcul 3 Bâlteni şi Ţicleni.  La câţiva kilometri de Parc, lucrătorii au depistat că pământul era îmbibat cu ţiţei şi au decis să vadă ce este şi să intervină, motiv pentru care au săpat la un metru că să poată să facă intervenţia.  În prima zi au pus un manşon ca sa optureze fisura, iar ieri au  pregătit terenul să sudeze un manşon de ţeavă peste fisură. Cei care au scăpat cu viaţă spun că au spălat conducta cu saramură şi au închis ventilul spre Ţicleni, după care s-au apucat de lucru. Au terminat cam trei sferturi din lucrare şi la un moment dat a apărut amestescul de ţitei cu gaze. Cum ei sudau electric, s-a produs deflagraţia.  Doi dintre ei au fost găsiţi carbonizaţi, unul în şanţ şi celălalt pe mal. Eu am cerut o expertiză la Insemex Petroşani şi aşteptăm răspunsul. Ceilalţi doi angajaţi sunt afectaţi mai mult psihic. Reprezentanţii societăţii nu ştiu nimic. Am verificat toate ventilele şi se pare că salariaţii îşi luaseră toate măsurile de protecţie. Aşa ceva nu ne-a fost dat să vedem până acum”, declară Eugen Başoldea, seful serviciului de Sanatate si Securitate in Munca din cadrul ITM.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările