Târgu-Jiu: FOTOGALERIE/ Operaţiune spectaculoasă de îndepărtare a ciorilor din Parcul Constantin Brâncuşi

Târgu-Jiu: FOTOGALERIE/ Operaţiune spectaculoasă de îndepărtare a ciorilor din Parcul Constantin Brâncuşi

Misiunea alpiniştilor utilitari este pe cât de spectaculoasă, pe atât de dificilă

Reprezentanţii  Primăriei Târgu-Jiu au apelat la alpinişti pentru a scăpa de înaripatele care strică imaginea Parcului Central. În planul autorităţilor locale se află acum şi un dispozitiv de înaltă frecvenţă care ar putea face ca păsările să nu-şi mai facă niciun cuib pe lângă operele lui Constantin Brâncuşi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Speriate de numărul alarmant al ciorilor care şi-au făcut culcuş în copacii din Parcul Constantin Brâncuşi, autorităţile locale au apelat la serviciile unei firme de alpinism utilitar pentru îndepărtarea înaripatelor. „Sunt doi băieţi care se urcă la înălţime şi dărâmă cuiburile. Parcă anul acesta sunt mai multe ciori ca niciodată şi a trebuit să luăm această măsură”, a declarat Dumitru Vezure, şeful Administraţiei Parcurilor din Târgu-Jiu.


Misiunea alpiniştilor utilitari este pe cât de spectaculoasă, pe atât de dificilă. „Noi avem contract cu Primăria Târgu-Jiu până în luna mai. Este foarte greu şi foarte riscant, iar condiţiile meteorologice nu ne permit să intervenim în fiecare zi. Noi facem tot ce înseamnă lucru la înălţime, însă până acum nu am mai desfăşurat operaţiunea «Cioara», cred că numai la Târgu-Jiu sunt atât de multe. Avem şi o drujbă cu ajutorul căreia tăiem crengile uscate să nu le cadă oamenilor în cap”, a precizat Cristian Chiriţă, administratorul firmei de alpinism utilitar.

Vor să îndepărteze păsările negre cu un singur beep

Autorităţile locale intenţionează să achiziţioneze un aparat care ar îndepărta păsările cât ai bate din palme. „Este vorba despre un dispozitiv de înaltă frecvenţă care ar emite un sunet înalt pecare îl percep păsările şi fug. Ni s-a promis că mai întâi punem un astfel de dispozitiv de probă ca să vedem cum funcţionează şi apoi luăm o decizie”, a adăugat Dumitru Vezure.

Trecătorii au stat astăzi minute în şir în parc pentru a urmări operaţiunea de distrugere a cuiburilor, fiind vizibil bucuroşi că vor scăpa de înaripatele care le murdăresc hainele atunci când le e lumea mai dragă.

„Sunt îngrozitoare. Păcat de parcul acesta, care găzduieşte operele frumoase ale lui Constantin Brâncuşi. Chiar m-am gândit că ar trebui să se ia o măsură, pentru că, pe lângă murdăria pe care o fac, sunt şi purtătoare de microbi. Trebuie să scăpăm de ciori”, mărturiseşte Dina Sultana, o pensionară din Târgu-Jiu, în vârstă de 70 de ani.


Oamenii spun că, nu de puţine ori, li s-a întâmplat să fie nevoiţi să se întoarcă imediat acasă, după ce au fost murdăriţi de excrementele păsărilor care au invadat parcul lui Brâncuşi.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările