Târgu-Jiu: Doru Mihuţ Visează la un meci de retragere cu Dinamo

Târgu-Jiu: Doru Mihuţ  Visează la un meci de retragere cu Dinamo

Doru Mihuţ

Doru Mihuţ, unul dintre cei mai buni fotbalişti pe care i-a dat Gorjul până acum, activează încă la o echipă de judeţ şi antrenează juniorii de la Pandurii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Este unul dintre puţinii fotbalişti gorjeni care au ajuns la marea performanţă, cochetând la un moment dat şi cu echipa naţională. Talentat la fotbal, Mihuţ a evoluat aproape zece ani numai la echipe de prima ligă, retrăgându-se din fotbalul mare de la Pandurii, fără să fi avut parte încă de un meci de retragere.

La 14 ani debuta ca fotbalist junior la divizia C, fiind unul dintre cei mai buni fotbalişti pe care i-a dat Gorjul până acum. Fostul mare fotbalist crede că poate scrie chiar şi o carte.

Joacă la Stejarul Runcu

Încă nu s-a lăsat de fotbal, deşi a trecut de 50 de ani. Joacă încă, alături de fratele său Nelu Mihuţ, la o echipă din judeţ, Stejarul Runcu. „La Runcu avem foşti jucători de la juniorii clubului Pandurii şi jucători localnici din comună. Eu joc uneori chiar tot meciul, alerg 90 de minute, la ritmul pe care mi-l cere un joc de onoare. Avantajul meu e că am experienţă şi prin asta compensez ştiind cum să mă plasez pe teren“, povesteşte fostul mare fotbalist.

Şi-a propus să mai joace vreo trei ani, dar programul prea încărcat de la Pandurii, unde antrenează două grupe de juniori, nu prea îi mai permite: „Promisesem că mai joc până la 55 de ani, dar s-ar părea că trebuie să renunţ pentru că am preluat o serie de grupe de copii la Pandurii care au campionate în derulare“.

Vrea un meci de retragere cu Dinamo

Pentru că a fost jucător al celor de la Dinamo, care l-au împrumutat apoi la alte echipe, Doru Mihuţ doreşte să facă un meci de retragere, de la Pandurii, împotriva celor de la Dinamo. „Am discutat cu cei de la Pandurii să fac un meci de retragere cu Dinamo. Am fost jucătorul lor din 1984 şi ei m-au luat de aici de la Târgu-Jiu şi m-au direcţionat către Bacău şi Bihor. Ideal pentru mine ar fi să prind un meci cu Dinamo într-o etapă când la Pandurii va fi linişte. Trebuie însă să mă legitimeze şi să pot intra la un meci când e şi un scor care să permită intrarea mea, eventual la Cupa României“.

Deşi idealul său e să se retragă într-un meci oficial, Mihuţ spune că ar accepta să fie şi un amical: „N-aş avea nimic împotrivă să fie şi un meci amical. Nu e obligatoriu să fie numai un meci cu Dinamo. Pot intra la orice meci, la un scor favorabil echipei, cel mai bine ar fi în ultima etapă şi să nu ajungă Pandurii să depindă cumva de rezultatul acelui meci ca să pot să intru măcar un sfert de oră.  Ar fi preferabil totuşi să fie un meci cu o echipă la care am jucat, Oţelul Galaţi, Bihor, Bacău ori Satu Mare“.

întrebări şi răspunsuri
Câţi ani din cariera ta ai consacrat echipei Pandurii?
D.M.: În total cred că vreo şapte ani, pentru că am stat cinci ani numai când echipa juca la Rovinari. După ce am jucat zece ani la prima divizie, am venit aici din nou pentru încă doi ani.
De ce nu ai făcut un meci de retragere atunci când te-ai retras din fotbalul mare?
D.M.: Am vrut să fac când a promovat Pandurii în Liga I, dar nu s-a concretizat pentru că a fost conjunctura nefavorabilă. Ei au avut probleme cu retrogradarea de fiecare dată şi numai de retragerea mea nu le ardea. Propunerea a fost din acea perioadă de după promovare, dar erau prea supăraţi ca să se mai gândească la retragerea mea.

ce-i place
„Am avut o viaţă frumoasă ca fotbalist şi n-am regretat niciodată nimic, nici cele rele, nici cele bune prin care am trecut. Îmi place viaţa aceasta de fotbalist, dar cel mai mult mi-a plăcut perioada cât am jucat la Bihor şi am fost cerut de Lucescu pentru echipa naţională.“

ce nu-i place
„Nu voi mai putea juca mult timp pentru că am un program încărcat cu echipele de juniori. Da fapt, nu mai pot juca deloc acum pentru că trebuie să merg cu ei la competiţii. Acesta e motivul care mă obligă să renunţ temporar la meciuri.“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: