Târgu-Jiu: Criză de asistenţi medicali la Ambulanţa Gorj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajaţii instituţiei sunt nevoiţi să facă ore suplimentare, chiar dacă nu sunt plătiţi. Conducerea Serviciului de Ambulanţă Gorj a solicitat încă 9 posturi de asistenţi medicali, dar nu s-a primit niciun răspuns.

Ştiu întotdeauna că menirea lor este să le salveze viaţa celor din jur şi tocmai de aceea sunt dispuşi, la orice oră din noapte, să intervină prompt la cazurile urgente din judeţul Gorj. De la începutul acestui an, cei 68 de asistenţi medicali din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj fac şi muncă voluntară din cauza deficitului de personal.

image

Este o chestie permanentă la noi. Facem suplimentar câte trei-patru ture întregi pe lună, pentru că avem solicitări foarte multe, la care se adaugă şi drumurile la clinicile mari din ţară. Nu suntem plătiţi şi este aproape imposibil să ne luăm libere, pentru că putem fi chemaţi la orice oră. Este o latură umană pe care nu poţi să o refuzi şi cu efortul tuturor am reuşit să facem faţă până acum, dar avem nevoie urgent de colegi. Există şi  asistente medicale care au copii mici şi nu spun «nu» atunci când vine vorba de ore suplimentare, pe care nu primim bani.

image

Activitatea noastră, a ambulanţierilor, a asistenţilor şi a medicilor, este un iureş continuu, pentru că este nevoie acută de noi“, declară Nicola Sanda, asistent în cadrul SJA Gorj.

Concediile de vară vor crea haos la Ambulanţă

Reprezentanţii instituţiei spun că, dacă până acum au reuşit să facă faţă solicitărilor, la vară, acest lucru va fi aproape imposibil. „Avem nevoie de asistenţi medicali şi la substaţii şi la statia centrală. Am cerut nouă posturi, dar deocamdată sunt blocate şi nu am primit niciun răspuns. Orele suplimentare nu se mai plătesc din luna noiembrie a anului trecut. Acum vor veni perioadele de concediu şi avem motive de îngrijorare, pentru că  sunt persoane care au şi 40 de zile de luat. Nu ştim când se deblochează posturile, dar deocamdată ne străduim să facem faţa solicitărilor şi se lucrează la flux continuu“, spune Valeria Gherghe, director medical al SJA Gorj.

Criză acută de asistenţi în patru oraşe

Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj se confruntă cu o criză de personal în cadrul tuturor substaţiilor din Gorj, însă cele mai mari probleme se înregistrează în patru oraşe din judeţ. „Avem 88 de ambulanţieri şi 68 de asistenţi. Se lucrează 12 cu 24, în sistem de ture. Cele mai grele situaţii sunt la substaţiile Bumbeşti-Jiu, Motru, Rovinari şi Turceni, unde lucrează chiar şi un asistent pe tură“, declară Valeria Gherghe.

Sute de gorjeni sună zilnic la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite