Târgu-Jiu: După botezul fetiţei aruncate lângă ghenă, primarul a declarat: „Nu voi mai fi niciodată naş pentru copii abandonaţi!“

Târgu-Jiu: După botezul fetiţei aruncate lângă ghenă, primarul a declarat: „Nu voi mai fi niciodată naş pentru copii abandonaţi!“

Finuţa Ştefania dormea dusă în braţele edilului Cârciumaru

Micuţa Ştefania, fetiţa părăsită de propria mamă imediat după naştere, lângă un tomberon, a fost creştinată astăzi de către primarul Florin Cârciumaru şi soţia sa Elena.

Primăria municipiului Târgu-Jiu, în colaborare cu Consiliul Judeţean şi Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj au organizat astăzi, la ora 12.00, botezul pentru fetiţa abandonată, în luna decembrie 2010, lângă o ghenă, în municipiul Târgu-Jiu. Evenimentul a avut loc la Catedrala „Sfinţii Voievozi“ din faţa Prefecturii Gorj unde au participat naşii şi moşii. Începând de azi Ştefania are părinţi spirituali, primarul Florin Cârciumaru şi soţia sa Elena. La botez a fost prezent şi preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu împreună cu soţia sa Elena, în calitate de moşi ai copilei. Bebeluşa a fost îmbrăcată într-o rochiţă de mătase albă şi a fost somoroasă aproape pe tot parcursul ceremoniei religioase. Înainte să fie băgată în cristelniţă, fetiţa a deschis ochişorii albaştri ca cerul senin.


După scalda în cristelniţa, plină cu apa sfinţită, a urmat tăierea moţului şi împărtăşirea Ştefaniei Cârciumaru. Năpădit de emoţii şi totodată impresionat de cazul fetiţei părăsite de mamă, naşul Cârciumaru a ţinut să precizeze că i-a fost greu să să fie naş la un copil abandonat. „Mi-a făcut plăcere să-i fiu naş. A trecut prin momente dificile la început, dar iată ca azi a trecut în rândul celor ortodocşi şi ne dorim ca viaţa să-i fie plină de bucurii şi sănătate. În viaţa asta, nu voi mai năşi niciodată copii abandonaţi“, a declarat Florin Cârciumaru, primarul municipiului Târgu-Jiu.  Ceremonia religioasă a fost oficiată de către preotul paroh, Mihai Roibu.
În acest moment sunt aşteptaţi şi invitaţii la restaurantul „Consantin Brâncuşi“ din Târgu-Jiu, acolo unde se va ţine o petrecere în cinstea micuţei norocoase. Vor veni oameni de afaceri, angajaţi ai Consiliului Judeţean şi alţi reprezentanţi ai autorităţilor locale şi vor servi bucate tradiţionale, tort, prăjituri. Atmosfera va fi întreţinută de artişti ai Ansamblului Profesionist „Doina Gorjului“. Banii ce vor fi colectaţi după petrecere vor fi strânşi într-un cont bancar. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: