Târgu-Jiu: Aurel Amzucu, fotbalistul care a jucat în trei eşaloane pentru Pandurii

Amzucu a găsit Pandurii în Liga a treia şi i-a ajutat să promoveze în eşalonul doi dar a ratat bucuria promovării în Liga I dar a ajuns să joace şi acolo cu Pandurii după promovare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Fotbalul l-a început târziu, după ce a împlinit 14 ani, dar fără să facă junioratul aşa cum se obişnuieşte. Cu toate acestea a fost unul dintre cei mai buni fundaşi ai Gorjului, ajungând să joace la primul eşalon înainte ca echipa din Târgu Jiu să promoveze.

Silviu Lung l-a remarcat şi l-a chemat la Motru

La doar doi ani după ce a început fotbalul la Minerul Urdari a fost chemat la Liga a III-a, la Petrolul Ţicleni, de unde după alţi doi ani a ajuns chiar la Liga a doua, la Minerul Motru, unde a fost chemat de antrenorul Silviu Lung. „Îi fusesem recomandat de cineva şi m-a sunat să vadă dacă vreau să merg la Motru dar cei de la Ţicleni m-au lăsat să plec  decât după un an. Nu puteam să-l refuz mai ales că era divizia B. Dar totul a decurs foarte repede pentru mine, într-un an sau doi am promovat de la judeţ la ligile superioare şi asta în condiţiile în care n-am avut o şcoală de fotbal la bază”, povesteşte Amzucu despre începutul unei cariere de succes care continuă şi acum la Ralbex Turcineşti şi probabil din vară la Jiul Rovinari. A jucat apoi cinci ani la Motru de unde a fost remarcat de cei de la Pandurii şi adus la Târgu Jiu unde a devenit component de bază al echipei.

A fost căpitanul echipei Pandurii


Adus  la Pandurii de fostul antrenor Mihai Stelescu, Amzucu a ajutat la promovarea echipei în Liga a doua unde a jucat până la numirea lui Emil Săndoi când s-a vorbit pentru prima dată de promovarea în Liga I. Din păcate la promovarea în prima ligă nu a jucat în anul respectiv pentru că a plecat cu un an înainte la Oradea pentru a juca în Liga I. „Am jucat pentru Pandurii în trei eşaloane, am prins un retur la liga a treia înaintea promovării, am continuat la liga a doua dar am apucat să joc şi în prima ligă. Cele mai frumoase amintiri din fotbal le am de la Pandurii chiar dacă eu nu m-am bucurat şi de promovarea în Liga I”, povesteşte acum fostul căpitan al pandurilor care a jucat la Oradea în primul eşalon înainte ca Pandurii să promoveze în Liga I. După ce a revenit de la Oradea, Pandurii promovaseră în iar el a fost trimis să joace la Motru, pe atunci satelit al celor de la Pandurii, după o jumătate de an fiind rechemat la echipă de Viorel Hizo. „M-am înţeles bine cu domnul Hizo deşi era un tehnician mai ciudat dar ciudăţeniile acestea făceau parte din farmecul dumnealui”, îşi aminteşte fostul jucător de la Pandurii despre antrenorul care l-a readus la echipa sa de suflet de care este legat chiar şi acum „Am rămas legat sufleteşte de Pandurii, e echipa la care m-am consacrat practic şi înseamnă mult pentru mine, chiar dacă mă durea atunci că eu stăteam în tribună deşi puteam să mai joc. Cred că şi la ora actuală pot juca cel puţin ca unii dintre ei ca să nu zic mai bine ca ei”. După Pandurii, Amzucu a mai jucat la Liga a II-a la Drobeta Turnu Severin iar anul acesta în liga a treia pentru Ralbex Târgu Jiu.Ce-i place:

„De când eram copil îmi plăcea să joc fotbal şi totul a venit normal pentru mine chiar dacă n-am trecut printr-o şcoală de fotbal. Am ajuns ca dintr-o plăcere să îmi câştig practic existenţa jucând fotbal, pentru că până acum numai fotbal am făcut”.


Ce nu-i place:


„Sunt multe lucruri pe lângă fotbal care nu sunt în regulă acum, aceste certuri şi scandaluri care apar între conducătorii de cluburi. Dacă o echipă câştigă un meci pe merit se găseşte cineva să spună că l-ai cumpărat ori dacă ai pierdut vine cineva şi spune că l-ai vândut”.


Întrebări şi răspunsuri:   

ADS: Ce îţi propui pentru viitorul apropiat, renunţi la fotbal sau vei continua să joci la acelaşi nivel?
A.A.: O să încerc să mai joc pentru că eu sunt convins că mai pot. O să merg la Jiul Rovinari pentru că am înţeles că se face un proiect bun, de viitor. Este şi fostul meu coleg Bobiţă Trofin antrenor acolo şi cred că vom lucra bine împreună.
ADS: Dar după ce vei renunţa la fotbal te gândeşti să te apuci de antrenorat?
A.A.: Da, aş vrea să pregătesc o grupă de copii acum că voi termina şi facultatea. Mi-ar place să pregătesc o grupă de copii aici la Pandurii. Aş vrea să încerc să rămân în fenomen cum face şi Adi Popescu care termină şi el şcoala. Dar deocamdată vreau să mai joc încă un an sau doi pentru că sunt convins că mai pot.
citeste totul despre: