Târgu-Jiu: Amelia Racea s-a dus la gimnastică după ce a văzut JO de la Sidney

Performanţele gimnasticii româneşti de la Olimpiada din 2000, unde echipa feminină a devenit campioană, au inspirat-o pe Amelia Racea. La doar 15 ani, gorjeanca a devenit campioană europeană la bârnă şi vrea să calce pe urmele Nadiei Comăneci.

Ştiri pe aceeaşi temă


Amelia Racea practică gimnastica de la şase ani şi, după zece ani de muncă, tânăra sportivă născută la Târgu Jiu şi crescută la Turceni a câştigat singura medalie de aur a României la Campionatele Europene de la Birmingham.

De zece ani munceşte pentru visul ei


Gorjeanca a decis singură să urmeze acest sport şi aşa a juns la Deva, clubul cel mai apropiat de localitatea natală şi unde se putea pregăti în condiţii de performanţă. Părinţii nu s-au putut opune şi i-au permis să îşi urmeze visul de a deveni într-o zi o mare campioană. „Amelia a hotărât singură, acum zece ani, că vrea să facă gimnastică. Nu avea nici şase anişori şi urmărea la televizor Jocurile Olimpice de la Sidney. A spus atunci: «vreau să merg şi eu la gimnastică!» Noi nu ne-am opus şi am dus-o la clubul din Deva, iar de atunci, de zece ani, munceşte pentru visul ei“, a spus tatăl campioanei, Marius Racea, care a urmărit la televizor, cu sufletul la gură, evoluţia fiicei sale la Campionatele Europene.

Îşi vede părinţii o dată pe lună


Chiar dacă şi-a ales singură drumul spre gimnastică, Amelia a avut un exemplu şi în familie, mama sa. Carmen Racea, care a practicat şi ea acest sport, dar la nivel de amatori, este acum mândră de fiica sa, în care spune că a avut mereu încredere: „Are potenţial şi este foarte muncitoare. A plecat de lângă mine să facă acest sport, de la şase ani. O văd o singură dată pe lună, dar sunt foarte mândră de ea“.
Tatăl Ameliei este poliţist, fiind şef de post în comuna gorjeană Plopşor. Marius Racea nu a fost surprins de rezultatul fiicei sale, precizând că se aştepta la astfel de performanţe, după zece ani de muncă: „A luat peste 40 de medalii până acum, a fost vicecampioană europeană şi la juniori, ne aşteptam să ajungă aşa departe. Ne bucurăm foarte mult pentru toate performanţele ei“.

citeste totul despre: