Târgu-Jiu: Şoferii, sfătuiţi de poliţişti să circule cu prudenţă!

Târgu-Jiu: Şoferii, sfătuiţi de poliţişti să circule cu prudenţă!

Neadaptarea vitezei provoacă accidente

Temperaturile scăzute, care provoacă polei, zăpada care se aşterne pe carosabil, dar şi aglomeraţia provocată de apropierea sărbătorilor, reprezintă pericol de accidente de circulaţie. Tocmai din aceste cauze, poliţiştii Serviciului Rutier vor intensifica verificările în trafic, pentru evitarea incidentelor.

Poliţiştii Serviciului Rutier Gorj avertizează că neadaptarea vitezei la condiţiile de drum reprezintă una dintre principalele cauze generatoare de evenimente rutiere. Astfel, aceştia îi sfătuiesc pe şoferi să adapteze permanent viteza de deplasare la particularităţile de drum şi de trafic, să nu se angajeze în efectuarea de depăşiri neregulamentare şi să utilizeze corect luminile, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte, ploaie abundentă sau ceaţă densă. „Această periodă este una propice producerii accidentelor, mai ales din cauza condiţiilor climatic, dar şi a vitezei. De aceea, îi sfătuiesc pe şoferi să fie prudenţi în trafic şi să respecte sfaturile date de poliţiştii rutieri”, spune purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, Daniel Tică.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: