Târgu-Jiu: Amelia Racea nu se aştepta la o medalia de aur deşi o dorea

Campioana Europeană de la bârnă, la Europenele de la Birmingham, Amelia Racea, a spus că nu se aştpta să câştige aurul deşi îşi dorea o medalie. Aceasta a sosit ieri în România dar nu a avut încă timp să ajungă acasă, ea mergând direct la Deva unde se antrenează.

Ştiri pe aceeaşi temăCampioana nu a avut timp să treacă pe acasă, pe la Turceni, de la Birmingham mergând direct la Deva. Ea şi-a văzut însă părinţii, care au aşteptat-o la aeroport. „Am vorbit cu ea, era foarte fericită. Nu se aştepta la această medalie, dar şi-o dorea enorm. Acum vrea să repete performanţa şi la Mondiale, iar apoi la Olimpiadă“, a precizat tatăl gimnastei. 

Amelia e o fată care gândeşte matur

Racea a ajuns în concursul senioarelor la bârnă înlocuind-o pe Ana Porgras, care s-a accidentat la gleznă şi nu a mai putut continua. Amelia era programată să participe la finalele de la sărituri şi sol, dar accidentarea colegei sale a dus la această schimbare şi la participarea sa la aparatul la care devenise  vicecampioană europeană de juniori în 2008. „Nu ştiu dacă a avut noroc, pentru că în acest sport toate fetele au probleme medicale, multe se accidentează“, susţine tatăl, Marius Racea. 
Antrenorul junioarelor de la CS Cetate Deva, unde tânăra s-a pregătit în ultimi ani, Florin Cotuţiu, spune că Amelia Racea şi-a dorit mereu să ajungă la marea performanţă: „Este o fată care gândeşte foarte matur. Se mobilizează excelent în concursuri. Când era la lotul de junioare tot timpul spunea că vrea să devină a doua Nadia“.

Iubeşte dulciurile dar nu face excese

Deşi gimnastica impune un regim strict, Amelia Racea este mare amatoare de dulciuri. „Cel mai mult îi plac prăjiturile, dar şi plăcinta sau chiftelele. Când vine acasă mănâncă tot ce vrea, dar foarte puţin“, susţine tatăl.   La rândul său, antrenorul de la junioare, Florin Cotuţiu, spune că Amelia are preocupări normale în afara sălii şi că îi place să asculte muzică, să iasă cu prietenele, să-şi cumpere câte un parfum atunci când pleacă în străinătate sau să navigheze pe internet.

citeste totul despre: