Staţiunea balneoclimaterică Săcelu, scoasă la vânzare de Complexul Energetic Oltenia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Staţiunea Săcelu este scoasă la vânzare de CEO                                 Foto: Arhivă Adevărul
Staţiunea Săcelu este scoasă la vânzare de CEO                                 Foto: Arhivă Adevărul

Complexul Energetic Oltenia (CEO) scoate la vânzare staţiunea balneoclimaterică Săcelu, din judeţul Gorj. Activele care sunt oferite spre vânzare sunt bazinele cu ape binefăcătoare, baza de tratament, un restaurant, un bloc de garsoniere şi alte spaţii de cazare.

Cei interesaţi pot să depună oferte până pe 17 octombrie.

Potrivit unui anunţ, sunt scoase la vânzare următoarele imobile, dotări şi terenuri: teren aferent imobilului „Bază de tratament”, în suprafaţă de 3.253,92 mp; teren aferent activului „Plajă împreună cu bazinele de apă minerală”, în suprafaţă de 10.147,00 mp; teren aferent activului „Centrală termică, spălătorie şi parcare”, în suprafaţă de 1.772 metri pătraţi şi aferent fostului activ „Vila 3 şi Vila 6”, în suprafaţă de 416,78 mp; teren aferent imobilului „Bloc de garsoniere”, în suprafaţă de 1.552 metri pătraţi şi teren aferent imobilului „Cantină Restaurant”, în suprafaţă de 561 metri pătraţi.

Compania minieră şi energetică a achiziţionat toate aceste active în anul 1996.

Ce afecţiuni pot fi tratate la Săcelu

Staţiunea Săcelu se află la 80 de kilometri de Rm. Vâlcea şi la 35 de kilometri de Târgu Jiu. Staţiunea este mărginită de două dealuri, Ciocadia şi Săcelu, care sunt despărţite de valea îngustă şi adâncă a râului Blahniţa.

Binefacerile apelor de la Săcelu erau cunoscute chiar din perioada romană. 

Bazinele cu apă minerală au valoare terapeutică prin conţinutul bogat în sulf, clor, brom şi iod. 

Acestea sunt recomandate pentru tratarea de afecţiuni ale aparatului locomotor (afecţiuni reumatismale, inflamatorii, degenerative, abarticulare, osteoporoză),neurologice periferice (pareze uşoare, paralizii), sistemului nervos central, ginecologice, aparatului respirator, digestive, hepato-biliare şi renale.

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Copaci doborâţi de vijelie în mai multe localităţi din Gorj

Băciţa Mărioara de la Stâna Ştefanu din Gorj primeşte titlul de Tezaur Uman Viu

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite