Spiritul Crăciunului ţine tot anul la Jupâneşti

Spiritul Crăciunului ţine tot anul la Jupâneşti

Comuna Jupâneşti este tot timpul în sărbătoare

În această comună, luminile festive sunt aprinse în permanenţă. Petre Guşiţă, edilul-şef, susţine că nu exclude posibilitatea ca localitatea pe care o gospodăreşte să rămână în întuneric în pragul sărbătorilor de iarnă.

Ştiri pe aceeaşi temă

În timp ce localnicii din alte comune din Gorj nu au parte nici măcar de un bec la poartă, la Jupâneşti stau aprinse de luni bune chiar şi luminiţele de sărbători. Edilul-şef din localitate declară însă că nu risipeşte banul public şi că beculeţele nu consumă multă energie electrică. „Sunt câteva beculeţe răzleţe rămase de anul trecut, dar şi de la Paşti. Nu consumă foarte mult, iar la noi iluminatul public este funcţional. Îl ţinem cât se mai poate. La noi încă este bine, pentru că totul depinde de management şi de voinţa celui care se ocupă de asta. Poate de Crăciun nu o să mai avem deloc aceste luminiţe, însă deocamdată este bine“, declară Petre Guşiţă, primarul din Jupâneşti. Acesta a precizat că în comuna Jupâneşti este o tradiţie să se aprindă aceste lumini şi de Paşti, fiind lăsate aşa până acum, astfel încât localnicii au impresia că în fiecare zi este Crăciun. „La noi e sărbătoare tot timpul. Am auzit că în alte comune e întuneric de nici nu se vede om cu om, dar la noi sunt şi  lumini. Dacă se consumă mult cu ele, să le dea iute jos“, a spus tanti Elena, o localnică din Jupâneşti.

Lux la Jupâneşti

Prefectul judeţului Gorj, Liviu Andrei, a spus că primarul comunei Jupâneşti îşi permite un adevărat lux: „Ar trebui ca primarul sa evalueze situaţia şi să nu-şi permită asemenea luxuri. Faptul că luminile sunt aprinse seară de seară este un lux. L-aş sfătui să fie mai atent cum cheltuieşte banii publici, care sunt ai cetăţenilor“.

Zece localităţi în întuneric

Viorel Mazilu, primarul oraşului Târgu-Cărbuneşti, care se învecinează cu Jupâneşti, spune că situaţia este tragi-comică: „Poate că a pierdut primarul ceva şi vrea să caute noaptea. E o vorbă: «Cine are zahăr pune şi în rahat».  Eu am avut iluminatul public închis în cele zece sate ale localităţii până la 1 octombrie, pentru că nu am avut bani să plătesc energia electrică. E bine că la Jupâneşti este tot timpul sărbătoare“.  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările