Simularea Evaluării Naţionale, boicotată în 32 de unităţi de învăţământ din Gorj

Simularea Evaluării Naţionale, boicotată în 32 de unităţi de învăţământ din Gorj

Profesorii din 32 de şcoli din Gorj au semnat pentru desfăşurarea protestului

Sindicaliştii gorjeni aşteaptă ca protestul de boicotare a simulării Evaluării Naţionale să se desfăşoare în 32 de şcoli, de unde au fost strânse semnături de la profesori.

Constantin Huică, preşedintele Uniuni Sindicatelor Libere din Învăţământ (USLI) Gorj, a declarat că unii directori vor apela la cadrele didactice care nu au semnat pentru desfăşurarea protestului ca să asigure asistenţa: 
„Avem semnături strânse de la 32 de şcoli. Rămâne de văzut, dacă va fi boicotată sau nu simularea, pentru că directorii şi-au cam luat măsuri de siguranţă au adus la asistenţă alţi profesori care nu au aderat la acţiunea noastră. O să vedem ce vor face profesorii de română şi matematică, pentru că ei trebuie să corecteze. Sunt şcoli din toate localităţile din judeţ“. 
 
 
Constantin Huică spune că creşterea salariilor cadrelor didactice de la 1 martie este prea mică în raport cu majorările de care beneficiază celelalte categorii de bugetari: „Este o formă de protest. Copiii nu ar pierde absolut nimic. Dorinţa noastră este de a atrage atenţia asupra nemulţumirilor noastre, pentru că din tot sectorul bugetar, în sănătate şi administraţie, au crescut salariile de la 1 martie care erau prevăzute în Legea 153 să fie acordate în anul 2022, pe când în învăţământ au dat 20%, care se adaugă la brut şi înseamnă o creştere de 10-12%. Unde mai e salarizare unitară în România? Celorlalte categorii de bugetari le-au dat salariile pe care ar fi trebuit să le primească peste patru ani“. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: