Simpozion internaţional de arheologie la Târgu Jiu. Participă cercetători din toată Europa şi Canada

Simpozion internaţional de arheologie la Târgu Jiu. Participă cercetători din toată Europa şi Canada

Simpozionul se desfăşoară la Muzeul Judeţean de Istorie

Un simpozion internaţional de arheologie, la care participă specialişti din toată Europa, dar şi din Canada, se desfăşoară în aceaste zile în municipiul Târgu Jiu.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Manifestarea a debutat ieri şi este găzduită de către Muzeul Judeţean Gorj, iar la aceasta participă 30 de specialişti din Europa şi chiar din Canada.
„Este o manifestare internaţională de mare răsunet care se ocupă de epoca bronzului în Europa şi are în vedere producţia locală şi schimburile generate această producţie. Toţi participanţii sunt doctori în istorie, mai ales în arheologie, şi sunt personalităţi în cadrul unor universităţi diun Suedia şi până în Bulgaria şi din Germania şi până în România. Această manifestare organizată sub auspiciile Consiliului Judeţean Gorj şi cu finanţarea acestuia, prin intermediul Muzeului Judeţean Gorj, are ca parteneri universitatea din Heidelberg  din Germania, un partener din Frankfurt pe Main şi Institutul de arheologie „Vasile Pârvan“ din Bucureşti“,
a precizat prof. dr. Cristian Schuster, de la Institutul de Arheologie Bucureşti şi director al Centrului de Tracologie al Academiei Române. 
 
Arheologii vor analiza descoperirile făcute în Gorj, dar şi pe cuprinsul Europei. „Scopul manifestării este de a explora noile cunoştinţe care s-au dobândit în urma săpăturilor argeologice, efectuate atât în zona de sud-vest a României în judeţul Gorj, dar şi la sud de Dunăre sau în zona central-europeană. Sunt abordate probleme în premieră. Este vorba de schimburi comerciale pe distanţe lungi, dar şi apropiate. Ne gândim la resurse, minereuri, sare, ceea ce este important pentru acest spaţiul Olteniei de nord. Avem, de asemenea, specialişti, care şi-au dat seama că aurul transilvănean circulă din nordul Europei şi până în partea de sud a Balcanilor. Această zonă a Gorjului şi a Olteniei de nord, în general, poate fi considerată un fel de placă turnantă a schimbului comercial din epoca bronzului“, a mai spus  Cristian Schuster.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările