Semnal de alarmă tras de o asociaţie a medicilor români care activează în Franţa: vectori de opinie incită populaţia la actul sinucigaş de a refuza vaccinarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
MEDREF susţine că autorităţile trebuie să se implice în stoparea dezinformării              foto ROVaccinare
MEDREF susţine că autorităţile trebuie să se implice în stoparea dezinformării              foto ROVaccinare

Asociaţia Medicilor şi Stomatologilor de Origine Română din Franţa (MEDREF) trage un semnal de alarmă cu privire numărul alarmant de bolnavi COVID-19 din România.

Medicii români care fac parte din această asociaţie consideră că persoanele publice care răspândesc informaţii false legate de vaccinarea anti COVID-19 reprezintă un pericol şi incită la un act sinucigaş: „MEDREF ia poziţie publică referitor la situaţia alarmantă din Romania, lucru pe care îl aflăm mai ales prin intermediul presei şi al familiilor noastre din România.

Regretăm faptul că anumite persoane publice, vectori de opinie, dezinformează sistematic populaţia şi incită la actul sinucigaş de a refuza vaccinarea. Acest lucru conduce la o propagare exponenţială a virusului, la

amplificarea pandemiei, la suprapopularea secţiilor de terapie intensivă si, mai ales, la un număr crescut de decese. Am putut observa că astfel de persoane regretă prea târziu faptele lor, atunci când ele însuşi se regăsesc pe paturile de terapie intensivă sau când au pierdut pe cineva drag“, se arată într-un comunicat de presă emis de către MEDREF.

„Democraţia se termina atunci când acţiunile lor încep să fie de lezare a vieţii tuturor“

Reprezentanţii acestei organizaţii sunt indignate că persoanele care dezinformează sunt în continuare mediatizate, fără ca autorităţile să ia vreo măsură faţă de acestea: „Dorim să atragem atenţia celor care continuă să dezinformeze populaţia că democraţia se termina atunci când acţiunile lor încep să fie de lezare a vieţii tuturor. De asemenea, ne manifestăm indignarea că aceste persoane sunt în continuare mediatizate pe diverse platforme sau televiziuni. Ne punem întrebarea care este rolul autorităţilor româneşti (Consiliul National al Audio-Vizualului, Parchet, etc) în protecţia populaţiei împotriva «fake news»”.

„Vaccinul este singura cale de ieşire din pandemie!“

Medicii români care activează în Franţa susţin că vaccinul anti COVID-19 este sigur şi că are beneficii nenumărate: „Dorim să transmitem populaţiei faptul că vaccinul este singura cale de ieşire din pandemie! Vaccinurile sunt sigure şi beneficiile vaccinării depăşesc înmiit riscurile!“

România, potrivit organizaţiei medicilor români din Franţa, se situează în lumea a treia în privinţa vaccinării: „Dorim să atragem atenţia autorităţilor că, în privinţa aderenţei la vaccinare, România se situează pe o poziţie net inferioară statelor europene, comparabilă cu ţările din lumea a treia, şi că acest lucru ne aduce încă o dată prejudiciu de imagine“, se mai arată în comunicatul de presă.

Alexandru Mischie, coordonatorul activităţii de cardiologie intervenţională şi al unităţii de terapie intensivă coronariană de la Spitalul Montlucon, din Franţa, şi preşedinte al grupului de lucru în cardiologie al International Society for Telemedicine and eHealth (https://www.isfteh.org), societate cu peste 90 de filiale naţionale în toată lumea, spune că în spitalul în care activează tot personalul medical a fost vaccinat: „Este o obligaţie ca personalul medical să fie vaccinat. Au fost câteva persoane care nu au dorit şi au renunţat, astfel, să mai lucreze în spital. Cadrele medicale nevaccinate reprezintă un risc de transmitere a virusului şi din acest motiv există obligaţia vaccinării“. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite