Secretarul Primăriei Târgu Jiu are proces pentru constatarea calităţii de colaborator al fostei Securităţi

Secretarul Primăriei Târgu Jiu are proces pentru constatarea calităţii de colaborator al fostei Securităţi

Gheorghe Jianu a fost chemat la Curtea de Apel Bucureşti pentru constatarea calităţii de colaborator

Grigore Jianu, secretarul Primăriei Târgu Jiu, este implicat într-un proces aflat pe rolul unei instanţe de judecată bucureştene pentru recunoaşterea calităţii de colaborator al fostei Securităţi.

Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii a efectuat verificări cu privire la mai multe persoane care ocupă diferite poziţii publice în judeţul Gorj, la solicitarea unui cetăţean, iar în cazul secretarului Primăriei Târgu Jiu, Grigore Jianu, s-a emis o notă de constatare, aprobată de Colegiul CNSAS „pentru introducerea la Secţia de contencios administrativ şi fiscal a Curţii de Apel Bucureşti a acţiunii în constatarea calităţii de colaborator. Astfel, dosarul nr. 356/2/2020 în care domnul Jianu este pârât se află pe rolul Curţii de Apel Bucureşti în curs de soluţionare“, se arată în adresa emisă de CNSAS.

Gheorghe Jianu a lucrat în trecut în cadrul SRI. Acesta nu a putut fi contactat pentru a explica situaţia în care se află. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările