Sechestru pe vila fostului manager al CEO, casa lui Antonie şi terenurile Dorinei Jianu. Cei trei au fost obligaţi să plătească 180.000 de lei

Sechestru pe vila fostului manager al CEO, casa lui Antonie şi terenurile Dorinei Jianu. Cei trei au fost obligaţi să plătească 180.000 de lei

Laurenţiu Ciobotărică a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare

Pe lângă condamnarea la trei ani de închisoare cu suspendare, cei trei foşti şi actuali directori din Complexul Energetic Oltenia (CEO) mai trebuie să achite despăgubiri de 180.000 de lei. Pentru a se asigura că banii sunt recuperaţi, instanţa a menţinut sechestrul pe bunurile inculpaţilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Judecătorul Gheorghe Constantinescu, preşedintele completului de judecată, i-a obligat pe cei trei inculpaţi să achite prejudiciul în sumă de 180.000 de lei: „Admite acţiunea civilă formulată de partea civilă Societatea Complexul Energetic Oltenia SA- societate administrată în sistem dualist şi obligă inculpaţii în solidar la suma de 157.691 lei despăgubiri civile, reprezentând suma de 128.100 lei- cele 5 remuneraţii fixe lunare şi 29.591 lei reprezentând contribuţii achitate de către societate la bugetul consolidat al statului“. 
 

Sechestrul pe averi

 
Instanţa de judecată a menţinut sechestrul asupra unor bunuri deţinute de cei trei inculpaţi: o vilă deţinută de Ciobotărică în localitatea Răzvad, două maşini şi două terenuri în comuna Stăneşti deţinute de Dorina Jianu, precum şi un autoturism Audi, un teren şi o casă situate în comuna Ioneşti, dar şi o pădure aflată pe raza localităţii Tismana. 
 
Laurenţiu Ciobătărică, Daniel Antonie şi Dorina Jianu au fost trimişi în judecată de DNA pentru că au aprobat acordarea de compensaţii băneşti de către Directoratul CEO din care făceau parte, iar procurorii anticorupţie au susţinut că banii au fost plătiţi ilegal pentru că era atributul Consiliului de Supraveghere.
 
citeste totul despre: