Scandalurile din Poliţia Gorj

Scandalurile din Poliţia Gorj

În Poliţia Gorj, scandalurile s-au ţinut lanţ

Şefii la vârf ai Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj au fost implicaţi în tot felul de scandaluri şi dosare de cercetare penală. Cel mai recent este destituirea unui adjunct de şef de post, după ce a fost condamnat cu suspendare pentru luare de mită.

Ştiri pe aceeaşi temă


Chiar inspectorul şef al Poliţiei Gorj a fost protagonist, de-a lungul timpului, în mai multe scandaluri, unele ajungând să facă subiectul unor emisiuni de la televiziunile centrale. Viorel Salvador Caragea a fost chiar urmărit penal de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova, iar toate dosarele s-au finalizat cu scoaterea de sub urmărire penal sau cu neînceperea urmăririi penale. În aproape toate cazurile, plângerile au fost depuse chiar de angajaţi ai Poliţiei Gorj, iar faptele reclamate au fost diverse, de la furt şi până la purtare abuzivă. Caragea a fost cercetat de mai multe comisii de disciplină şi de corpul de control, fiind şi sancţionat cu avertisment şi dminuarea salariului cu 10 la sută pe mai multe luni.
Mai mult decât atât, un om de afaceri din Motru a organizat chiar un protest împotriva şefului Poliţiei Gorj cu mai mulţi angajaţi de la firmele sale, susţinând că este supus la presiuni, după ce s-a ales cu mai multe dosare penale în urma organizării nuntei fiicei sale, pentru blocarea unei străzi şi evaziune fiscală. Mihai Rămescu a fost, recent, trimis în judecată pentru o serie de infracţiuni prin care ar fi prejudiciat fosta Societatea Naţională a Lignitului, care i-a plătit familiei sale miliarde de lei pentru o construcţie ridicată fără autorizaţie. Alte acuzaţiile aduse inspectorului şef al Poliţiei au venit din partea unor afaceri care au probleme penale.


Mihai Birău, şeful Poliţiei Municipale, a fost implicat într-un mare scandal după ce a făcut parte din delegaţia echipei Pandurii care s-a deplasat la Florenţa la un  meci din Europa League. Atunci, la conducerea clubului se afla Marin Condescu, care era urmărit penal într-un dosar penal. Birău a făcut deplasarea pe banii clubului.

Ultimul scandal din Poliţia Gorj l-a avut ca protagonist pe Cristian Eugen Frântu, adjunctul şefului de post al Poliţiei Fărcăşeşti, care a fost trimis în judecată pentru luare de mită, care a constat în bere şi bani. Acesta a fost dat afară din Poliţie, după ce a fost condamnat la închisoare cu suspendare.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările