Sancţiuni pentru personalul medical de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu. Ce au păţit asistenţii medicali care s-au tuns în Secţia de psihiatrie

Sancţiuni pentru personalul medical de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu. Ce au păţit asistenţii medicali care s-au tuns în Secţia de psihiatrie

Cei doi asistenţi au fost sancţionaţi

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu a dispus sancţionarea medicului pneumolog Elena Vlad, de la Secţia Medicală, şi a celor doi asistenţi de la Secţia de Psihiatrie, care au transformat sala de mese în frizerie.

Aceştia au fost sancţionaţi prin diminuarea salaiilor.
„În urma proprunerilor primite de la Comisia de disciplină şi Consiliul de etică s-a laut măsura sancţionării medicului pneumolog Elena Vlad cu diminuarea salariului pe o perioadă de trei luni. De asemenea, în cazul asistenţilor care s-au tuns la Secţia de Psihiatrie s-a luat măsura diminuării salariului cu zece la sută pe o perioadă de două luni“,
a spus Gigel Capotă, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu. 
 

Faptele incriminate

 
Cel mai probabil, medicul Elena Vlad va contesta decizia, aceasta aflându-se în conflict cu conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu. Medicul Vlad a scris în foaia de observaţie a unei pacientei care era internată la secţia AIT şi pentru care medicul solicitase efectuarea unei aspirări bronşice: „Nu se poate realiza aspirat bronşic în boală infecţioasă deoarece este lipsă personal mediu sanitar pentru FB (n.r.-fibronhoscopie infecţioasă), cât şi lipsă salarizare corespunzătoare a personalului care efectuează această manevră”. Medicul mai cerea transferarea pacientei la spitalul din Craiova, lucru care s-a întâmplat după două săptămâni, însă bătrâna a decedat la puţin timp. 
Elena Vlad a spus că mesajul era îndreptat către conducerea spitalului, pentru că timp de trei ani nu a răspuns a solicitările pe care le-a făcut. 
 
De asemenea, la Secţia de psihiatrie, care a devenit celebră printr-o inregistrare video în care apar trei pacienţi în ipostaze erotice, sala de mese din cadrul secţiei a fost transformată în frizerie de către doi pacienţi care s-au tuns cu un aparat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: