REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 GORJ Listele cu mediile de admitere la liceu 2014 şi ierarhia elevilor au fost afişate în şcoli şi publicate pe EDU.RO

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 GORJ Listele cu mediile de admitere la liceu 2014 şi ierarhia elevilor au fost afişate în şcoli şi publicate pe EDU.RO

S-au afisat listele candidaţilor cu mediile de admitere

Listele candidaţilor cu mediile de admitere, care cuprind poziţia în ierarhia la nivelul judeţului Gorj, au fost publicate mai devreme, joi seară, la avizierele şcolilor gimnaziale. De asemenea, Ministerul Educaţiei a publicat ierarhia elevilor la nivel naţional, în funcţie de media de admitere la liceu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ierarhia elevilor a fost publicată joi seara de Ministerul Educaţiei pe site-ul admitere.edu.ro.  Iniţial se anunţase că pe 4 iulie mediile finale la Evaluarea Naţională 2014 şi practic cele de la admitere liceu vor fi publicate oficial, inclusiv online, pe edu.ro, pe site-ul admiterii la liceu 2014. Elevii vor putea vedea unde se situează în clasamentul pe judeţ Gorj în ceea ce priveşte media dintre rezultatele de la Evaluarea Naţională 2014  (75%) şi notele din gimnaziu (25%), mai exact media de intrare la liceu, care le va decide soarta în următorii patru ani.

Urmează repartizarea computerizată 

De aici începe tot demersul admiterii în clasa a IX-a. În perioada 4-8 iulie, elevii şi părinţii vor completa fişele de înscriere cu primele licee pentru care optează, în funcţie de medie, de poziţia în ierarhie, dar şi de locurile disponibile pentru fiecare specializare.  Iar pe 15 iulie va avea loc prima etapă a repartizării computerizate a elevilor, rezultatele urmând a fi publicate pe 16 iulie, tot online, pe admitere.edu.ro. Apoi, între 17 şi 25 iulie are loc depunerea dosarelor de înscriere la licee, urmată de celelalte două etape de admitere, pentru cei rămaşi nerepartizaţi după etapa anterioară (16-31 iulie, respectiv 1 august - 8 septembrie).

 

 

 

185 de elevi au obţinut note mai mari în urma analizării contestaţiilor. Procentul de promovabilitate a crescut de la 81,06% la 81,26%. Şi numărul mediilor de 10 au crescut. Opt elevi au obţinut nota maximă la ambele probe, faţă de 7 câţi se înregistrau iniţial.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările