Rezultate alegeri parţiale Târgu Jiu. Marcel Romanescu a câştigat alegerile pentru funcţia de primar cu majoritatea voturilor

Rezultate alegeri parţiale Târgu Jiu. Marcel Romanescu a câştigat alegerile pentru funcţia de primar cu majoritatea voturilor

Marcel Romanescu (PNL) este noul primar al municipiului Târgu Jiu

Marcel Romanescu, candidatul PNL, a reuşit să câştige detaşat alegerile la funcţia de primar al municipiului Târgu Jiu, cu majoritatea voturilor. El a fost votat de 51,72% dintre alegătorii care s-au prezentat la urne, iar contracandidatul său, Aurel Popescu,  de la PSD, a obţinut 34,75%.

Ştiri pe aceeaşi temă


Conform BEJ, Marcel Romanescu (PNL) a fost votat de  12.2013 alegători, ceea ce înseamnă un procent de 51,72%, iar Aurel Popescu (PSD) a primit doar 8.200 de voturi, care reprezintă 43,75%. 

Independentul Viorel Caragea s-a clasat pe locul trei, cu 1.091 de voturi, ceea ce înseamnă 4,62%, iar Radu Miruţă, de la USR, a fost votat de 979 de alegători, ceea ce înseamnă un procent de 4,14%. Eduard Lădaru, candidatuşl ALDE, a obţinut 509 voturi (2,15%), Daniela Grădinaru (PMP) a fost votată de 359 de cetăţeni (1,52%), iar candidatul independent Gheorghe Caralicea a fost votat de 250 de alegători (1,05%). 

Rezultatul alegerilor este surprinzător, în primul rând prin diferenţa mare dintre candidatul PNL şi cel al PSD, care era şi primarul interimar al municipiului, iar, pe de altă parte, este pentru prima dată, după decembrie 1989, când PNL are un un primar în municipiul Târgu Jiu, care era un fief al PSD. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările